Overslaan en naar de inhoud gaan

Definitieve transfer Hoesen naar Verenigde Staten nabij

Geplaatst opvrijdag 29 december 2017 - 8:34

Het is zo goed als zeker dat Danny Hoesen zijn carrière definitief vervolgt in de Verenigde Staten.

FC Groningen en San José Earthquakes naderen een akkoord over de transfer van de aanvaller, weet RTV Noord.

Huur
Heerlenaar Hoesen speelde dit jaar al op huurbasis voor de club die uitkomt in de Major League Soccer, het hoogste niveau in de VS. In die huurovereenkomst was ook een optie tot koop opgenomen, maar daar maakte San Jose in eerste instantie geen gebruik van.

Lees ook: Amerikaans avontuur van Hoesen lijkt voorbij

Vergevorderd
FC Groningen-directeur Hans Nijland laat weten dat de onderhandelingen nu alsnog 'in een vergevorderd stadium' zijn. De Groningers zinspelen op een verkoop van Hoesen, aangezien zijn contract in de aankomende zomer afloopt. Bij de Eredivisie-club heeft hij door de concurrentie van spitsen als Lars Veldwijk en Tom van Weert geen uitzicht op speeltijd.

Carrière
Hoesen begon als veelbelovende speler zijn carrière bij Fulham FC en Fortuna Sittard. Hij maakte in 2012 de overstap naar Ajax, waarvoor hij ooit trefzeker was in een gewonnen Champions League-duel tegen FC Barcelona. Hoesen staat sinds 2014 onder contract bij FC Groningen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen