Overslaan en naar de inhoud gaan

Definitief 'monument op papier' met gezichten van soldaten

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 16:59

Er komt definitief een herdenkingsboek over de meer dan 10.000 in Margraten begraven en herdachte Amerikaanse soldaten.

De Gezichten van Margraten laat zaterdag weten dat er genoeg voorinschrijvingen binnen zijn om het boek te laten maken.

Oproep
De organisatie, die zich al jaren sterk maakt om de Amerikaanse militairen letterlijk en figuurlijk een gezicht te geven, deed begin december een oproep aan mensen om hun interesse in het boek kenbaar te maken. Nu 600 mensen dat gedaan hebben, komt het boek er definitief.

Monument
De Gezichten van Margraten omschrijft het boek als een 'monument op papier'. Het gaat om een eenmalige uitgave vanwege het vieren van 75 jaar vrijheid. In het boek worden naast de foto's van soldaten ook honderden verhalen en een namenlijst van alle gesneuvelden die in Margraten herdacht worden opgenomen.

Meer dan 7000 foto's
Mede door de inzet van de organisatie is inmiddels van meer dan 7000 soldaten een foto beschikbaar. Met een interactieve kaart proberen Nederlanders en Amerikanen een foto te zoeken bij soldaten zonder gezicht. Op de kaart is te zien waar de soldaten vandaan kwamen.

Lees ook: 7000ste Amerikaanse soldatenfoto Margraten gevonden

Begraafplaats
Op de begraafplaats liggen de stoffelijke overschotten van 8301 gesneuvelde Amerikaanse militairen uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast staan daar op een monument de namen vermeld van 1722 vermiste Amerikaanse soldaten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen