Overslaan en naar de inhoud gaan

Definitief geen pers welkom bij schouw Nicky Verstappen

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 10:22

De pers is definitief niet welkom bij de schouw op de Brunssummerheide in de zaak van Nicky Verstappen dinsdag.

De rechtbank in Den Haag laat daarmee de eerdere beslissing van de rechtbank in Limburg in stand.

Ander oordeel
Het kort geding werd aangespannen namens RTL Boulevard, RTL Nieuws, NOS, Hart van Nederland, Algemeen Dagblad, De Telegraaf, ANP en NU.nl. Die media waren het er niet mee eens dat de schouw besloten is. Zij stelden voor dat één cameraploeg de schouw voor alle media zou registreren. De kortgedingrechter zei dat een ander oordeel wellicht mogelijk was, maar dat hij niet degene is die de eerdere beslissing van de Limburgse strafrechter ter discussie kan stellen.

Lees ook: 'Besloten schouw Brunssummerheide is censuur'

Schouw
De uitspraak komt een dag voor de schouw. Dinsdag brengt een groep van zo'n 25 personen, waaronder rechters, officieren van justitie, verdachte Jos Brech en zijn advocaat met politiebegeleiding een bezoek aan de Brunssummerheide. Daarbij wordt onder andere een bezoek gebracht aan de vindplek van het lichaam van de destijds 11-jarige Nicky Verstappen. De rechtbank vindt dat de aanwezigheid van een cameraploeg verstorend kan werken.

Lees ook: Brunssummerheide op slot voor zaak Nicky Verstappen

Niet helemaal definitief
Advocaat Christiaan Alberdingk Thijm vertegenwoordigt de media. Volgens hem is het nog niet helemaal definitief dat de media niet aanwezig mogen zijn. "Naar aanleiding van het vonnis hebben journalisten nogmaals contact opgenomen met de rechtbank Limburg." De advocaat zegt dat er nu twee verklaringen liggen waar de rechtbank in Limburg eerder nog niet naar heeft kunnen kijken. Hieruit blijkt dat zowel de familie van Nicky Verstappen als verdachte Brech vinden dat media toegelaten moeten worden. Daarnaast kan de pers met een kleine delegatie aanwezig zijn. "Ik kan me voorstellen dat rechtbank Limburg dan een andere beslissing had genomen." Rechtbank Limburg heeft tot 15:00 uur om haar besluit eventueel terug te draaien.

Vanaf maandagavond is er een noodverordening van kracht op de Brunssummerheide. De heide blijft op slot tot dinsdag 18:00 uur.

De noodverordening geldt voor het hele 'blauwe gebied', het 'rode gebied' is met lint afgezet.
Foto: Politie Limburg

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen