Overslaan en naar de inhoud gaan

Definitief geen pers welkom bij schouw Nicky Verstappen

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 10:22

De pers is definitief niet welkom bij de schouw op de Brunssummerheide in de zaak van Nicky Verstappen dinsdag.

De rechtbank in Den Haag laat daarmee de eerdere beslissing van de rechtbank in Limburg in stand.

Ander oordeel
Het kort geding werd aangespannen namens RTL Boulevard, RTL Nieuws, NOS, Hart van Nederland, Algemeen Dagblad, De Telegraaf, ANP en NU.nl. Die media waren het er niet mee eens dat de schouw besloten is. Zij stelden voor dat één cameraploeg de schouw voor alle media zou registreren. De kortgedingrechter zei dat een ander oordeel wellicht mogelijk was, maar dat hij niet degene is die de eerdere beslissing van de Limburgse strafrechter ter discussie kan stellen.

Lees ook: 'Besloten schouw Brunssummerheide is censuur'

Schouw
De uitspraak komt een dag voor de schouw. Dinsdag brengt een groep van zo'n 25 personen, waaronder rechters, officieren van justitie, verdachte Jos Brech en zijn advocaat met politiebegeleiding een bezoek aan de Brunssummerheide. Daarbij wordt onder andere een bezoek gebracht aan de vindplek van het lichaam van de destijds 11-jarige Nicky Verstappen. De rechtbank vindt dat de aanwezigheid van een cameraploeg verstorend kan werken.

Lees ook: Brunssummerheide op slot voor zaak Nicky Verstappen

Niet helemaal definitief
Advocaat Christiaan Alberdingk Thijm vertegenwoordigt de media. Volgens hem is het nog niet helemaal definitief dat de media niet aanwezig mogen zijn. "Naar aanleiding van het vonnis hebben journalisten nogmaals contact opgenomen met de rechtbank Limburg." De advocaat zegt dat er nu twee verklaringen liggen waar de rechtbank in Limburg eerder nog niet naar heeft kunnen kijken. Hieruit blijkt dat zowel de familie van Nicky Verstappen als verdachte Brech vinden dat media toegelaten moeten worden. Daarnaast kan de pers met een kleine delegatie aanwezig zijn. "Ik kan me voorstellen dat rechtbank Limburg dan een andere beslissing had genomen." Rechtbank Limburg heeft tot 15:00 uur om haar besluit eventueel terug te draaien.

Vanaf maandagavond is er een noodverordening van kracht op de Brunssummerheide. De heide blijft op slot tot dinsdag 18:00 uur.

De noodverordening geldt voor het hele 'blauwe gebied', het 'rode gebied' is met lint afgezet.
Foto: Politie Limburg

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen