Overslaan en naar de inhoud gaan

Defibrillator gestolen in Kerkrade, zorgen bij gemeente

Geplaatst opwoensdag 28 maart 2018 - 14:17

In Kerkrade is een defibrillator gestolen.

De zogenoemde AED is sinds afgelopen weekend weg. Dat werd ontdekt na een noodoproep, meldt de gemeente. Het apparaat hing in een kast bij een appartementencomplex aan de Schummerstraat.

Hartstilstand
Een AED kan worden gebruikt na een hartstilstand. Met een elektrische schok wordt geprobeerd om het hart weer op gang te krijgen. Om snel te kunnen handelen hangen er op veel plekken defibrillatoren. In Kerkrade gaat het in totaal om 21, waardoor op alle plekken in de gemeente binnen zes minuten een AED voorhanden kan zijn.

Niet gedekt
"Door het missen van de AED in de Schummerstraat is deze 6 minutenzone niet meer gedekt", laat de gemeente weten. "Het is dus van groot belang dat deze AED wordt teruggeplaatst."

De gemeente hoopt op tips over de verdwijning. Ondertussen wordt gekeken of het apparaat alvast kan worden vervangen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen