Overslaan en naar de inhoud gaan

Defensieminister Jeanine Hennis bedankt Brunssum

Geplaatst opwoensdag 31 mei 2017 - 11:53

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert benadrukte in haar speech vooral het belang van de NAVO voor Nederland en voor Brunssum.

"Toen de Navo 50 jaar geleden een plek zocht voor een nieuwe basis zeiden we meteen ja", zei Plasschaert. "Brunssum verwelkomde de mensen van de NAVO en hun gezinnen hartelijk."

Op de vraag of Brunssum ook baat heeft gehad bij de NAVO zegt de minister: "Als handelsnatie plukken we de vruchten van vrede elders in de wereld (...) De NAVO is daarmee misschien wel relevanter dan ooit."

Hennis eindigt haar speech met een dankwoord aan Brunssum en haar inwoners. "Brunssum heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan ons leven en dat zal in de toekomst ook zo blijven."

De hoogtepunten van de viering zijn terug te kijken op de website van L1

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

LIVE: Koning in Brunssum voor 50 jaar NAVO
Willem-Alexander arriveert in Brunssum voor NAVO-jubileum
'Slachtoffer ongeluk NAVO-basis oefende met gewichten'
Spannende dag voor scholieren uit Brunssum
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen