Overslaan en naar de inhoud gaan

Defensie werkt met Brightlands aan 'leger van de toekomst'

Geplaatst opwoensdag 25 september 2019 - 11:06

Het Ministerie van Defensie gaat samenwerken met vier Brightlands-campussen in Limburg.

Defensie en Brightlands ondertekenden woensdag een overeenkomst, waarmee de samenwerking voor de komende twee jaar bekrachtigd werd.

Krijgsmacht van de toekomst
De samenwerking moet leiden tot ontwikkelingen die Defensie kan gebruiken in de krijgsmacht van de toekomst. Het ministerie is vooral geïnteresseerd in ontwikkelingen op het gebied van smart materials, 3D-printing, voeding, smart services en blockchain-technologie.

Knappe koppen
"We hebben knappe koppen nodig om ons verder te helpen", legt staatssecretaris Barbara Visser uit. Defensie wordt overal ter wereld ingezet en wil de gevolgen voor gezondheid en milieu zo veel mogelijk beperken door het gebruik van 3D-printing, waterwinning en zonnepanelen. "Soms kunnen dingen gewoon sneller, simpeler en goedkoper. Ik verwacht mooie dingen uit dit samenwerkingsverband."

Proeftuin
Defensie gaat niet investeren in Brightlands, maar verstrekt opdrachten waar ze voor betalen. Die samenwerking moet voor beide partijen een meerwaarde opleveren. "Defensie is natuurlijk een goede proeftuin", legt Visser uit op L1 Radio. "We kunnen producten testen onder extreme omstandigheden, zoals -30 graden in Noorwegen of 50 graden in Mali."

Op dit moment werken beide partijen al samen op het gebied van 3D-printing. Dat project wordt ondersteund met geld van het ministerie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen