Overslaan en naar de inhoud gaan

Defensie werkt met Brightlands aan 'leger van de toekomst'

Geplaatst opwoensdag 25 september 2019 - 11:06

Het Ministerie van Defensie gaat samenwerken met vier Brightlands-campussen in Limburg.

Defensie en Brightlands ondertekenden woensdag een overeenkomst, waarmee de samenwerking voor de komende twee jaar bekrachtigd werd.

Krijgsmacht van de toekomst
De samenwerking moet leiden tot ontwikkelingen die Defensie kan gebruiken in de krijgsmacht van de toekomst. Het ministerie is vooral geïnteresseerd in ontwikkelingen op het gebied van smart materials, 3D-printing, voeding, smart services en blockchain-technologie.

Knappe koppen
"We hebben knappe koppen nodig om ons verder te helpen", legt staatssecretaris Barbara Visser uit. Defensie wordt overal ter wereld ingezet en wil de gevolgen voor gezondheid en milieu zo veel mogelijk beperken door het gebruik van 3D-printing, waterwinning en zonnepanelen. "Soms kunnen dingen gewoon sneller, simpeler en goedkoper. Ik verwacht mooie dingen uit dit samenwerkingsverband."

Proeftuin
Defensie gaat niet investeren in Brightlands, maar verstrekt opdrachten waar ze voor betalen. Die samenwerking moet voor beide partijen een meerwaarde opleveren. "Defensie is natuurlijk een goede proeftuin", legt Visser uit op L1 Radio. "We kunnen producten testen onder extreme omstandigheden, zoals -30 graden in Noorwegen of 50 graden in Mali."

Op dit moment werken beide partijen al samen op het gebied van 3D-printing. Dat project wordt ondersteund met geld van het ministerie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen