Overslaan en naar de inhoud gaan

Defensie stopt militaire inzet in geteisterd Limburg

Geplaatst opmaandag 19 juli 2021 - 22:54

De militaire inzet in het door wateroverlast geteisterde Limburg is maandag om 18.00 uur officieel beëindigd, meldt Defensie.

In totaal zijn sinds woensdag achthonderd militairen aan het werk geweest in het overstroomde gebied. Maandag brachten militairen met vrachtwagens nog mensen terug naar hun huis in het dorpje Bergen, dat omringd werd door hoogwater.

Noodbrug
Defensie heeft onder meer geholpen met het bestrijden van het water en het evacueren van inwoners en bijvoorbeeld de patiënten van het ziekenhuis VieCuri in Venlo. De aangelegde noodbrug over de Geul in Valkenburg werd maandagochtend afgebroken, omdat de oorspronkelijke brug was gerepareerd.

Iedereen heelhuids
"We hebben erg snel gehandeld toen we opgeroepen werden", zegt Regionaal Militair Commandant Zuid kolonel Ruben Koopman over de afgelopen dagen. "We konden ons goed nuttig maken in Limburg. We hebben bovendien veilig gewerkt; iedereen is heelhuids thuisgekomen. De Limburgse bevolking en de veiligheidspartners hebben gezien dat ze op ons kunnen rekenen."

Vrijdag werd de hulp al afgeschaald.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen