Overslaan en naar de inhoud gaan

Defensie plaatst vleermuiskasten in gekapt bos Schinveld

Geplaatst opmaandag 6 februari 2017 - 18:06

Defensie gaat vleermuizenkasten ophangen in het bosgebied bij Schinveld.

Ook komen er verblijfplaatsen voor vlinders en salamanders langs een poel in de bossen. Daarnaast worden er enkele dode bomen gekapt die gevaar voor wandelaars kunnen opleveren. Die toezegging heeft het ministerie gedaan aan de gemeente Onderbanken. Dat liet de vereniging Stop AWACS maandag weten.

Kappen
In 2006 liet Defensie zes hectare Schinvelds bos kappen op verzoek van de naburige AWACS-basis. Sindsdien zou er nieuw bos komen. Waar, dat is na elf jaar nog steeds onduidelijk. De vereniging is blij dat Defensie de eerste stappen neemt om de natuur te herstellen.

Rechtszaak
Stop AWACS wil dat Defensie het oude bos herstelt. Daarover loopt nog een rechtszaak. De Raad van State keurde de kap enkele jaren geleden af. Maar toen waren de bomen al omgezaagd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Groenfront wil politici laten logeren in Schinveldse bossen
Ultimatum GroenFront verlopen: boomhut nog niet weg
Aanplant 6 hectare 'defensiebos' Schinveld begonnen
'Actieboomhut' Schinveld mogelijk illegaal
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen