Overslaan en naar de inhoud gaan

Defensie plaatst vleermuiskasten in gekapt bos Schinveld

Geplaatst opmaandag 6 februari 2017 - 18:06

Defensie gaat vleermuizenkasten ophangen in het bosgebied bij Schinveld.

Ook komen er verblijfplaatsen voor vlinders en salamanders langs een poel in de bossen. Daarnaast worden er enkele dode bomen gekapt die gevaar voor wandelaars kunnen opleveren. Die toezegging heeft het ministerie gedaan aan de gemeente Onderbanken. Dat liet de vereniging Stop AWACS maandag weten.

Kappen
In 2006 liet Defensie zes hectare Schinvelds bos kappen op verzoek van de naburige AWACS-basis. Sindsdien zou er nieuw bos komen. Waar, dat is na elf jaar nog steeds onduidelijk. De vereniging is blij dat Defensie de eerste stappen neemt om de natuur te herstellen.

Rechtszaak
Stop AWACS wil dat Defensie het oude bos herstelt. Daarover loopt nog een rechtszaak. De Raad van State keurde de kap enkele jaren geleden af. Maar toen waren de bomen al omgezaagd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Groenfront wil politici laten logeren in Schinveldse bossen
Ultimatum GroenFront verlopen: boomhut nog niet weg
Aanplant 6 hectare 'defensiebos' Schinveld begonnen
'Actieboomhut' Schinveld mogelijk illegaal
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen