Overslaan en naar de inhoud gaan

Defensie kijkt nog eens naar compensatieregeling chroom-6

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 23:03

Defensie laat nog eens kijken naar de compensatieregeling voor werknemers die ziek zijn geworden door het kankerverwekkende chroom-6.

Dat onderzoek moet in het voorjaar klaar zijn, zei staatssecretaris Barbara Visser maandag in de Tweede Kamer.

Vergelijking
Er zal volgens de bewindsvrouw onderzocht worden hoe de regeling zich verhoudt tot andere rijksbrede schaderegelingen en het voorstel dat de commissie-Heerts heeft gedaan. Heerts heeft gekeken hoe mensen met beroepsziekten sneller een schadevergoeding kunnen krijgen.

Schadefonds
Volgens Heerts moeten mensen die ziek zijn geworden door werken met gevaarlijke stoffen 'snel en zonder hoge drempels' een compensatie krijgen. Het kabinet heeft inmiddels een schadefonds van 62,5 miljoen euro opgetuigd.

Niet voor iedereen
Defensie wist jarenlang van de schadelijke effecten van chroom-6, maar stelde de militairen niet op de hoogte. Twee jaar geleden maakte Defensie excuses en kwam er een compensatieregeling. Maar veel gedupeerden vallen buiten de regeling en dat leidt tot frustratie.

In Limburg werden in het verleden medewerkers van militaire onderhoudsbases in Eygelshoven en Brunssum aan chroom-6 blootgesteld.

Lees ook: Gerechtshof geeft slachtoffers kankerverwekkende stof gelijk

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen