Overslaan en naar de inhoud gaan

Defensie biedt excuses aan voor tekortschieten met chroom-6

Geplaatst opmaandag 4 juni 2018 - 12:45

Het ministerie van Defensie erkent dat er fouten zijn gemaakt met het werken met chroom-6 en biedt excuses aan alle (oud-)medewerkers die daardoor schade hebben geleden of lijden.

"Defensie is tekortgeschoten. Dat spijt mij. Ik kan dat niet terugdraaien", zei staatssecretaris Barbara Visser. Defensie neemt wel alle aanbevelingen over.

Schaderegeling
Zo komt er een collectieve schaderegeling. Betrokkenen kunnen aanspraak maken op bedragen tussen de 5.000 en 40.000 euro, maakte Visser bekend tijdens een persconferentie in Den Haag over het rapport en de aanbevelingen. De inhoud daarvan lekte vrijdag al uit.

Werkplekken
Uit het rapport blijkt dat Defensie al decennia wist van de schadelijke effecten van blootstelling aan chroom-6, maar werknemers en bedrijfsartsen kregen dit niet te horen. Ook voldeden werkplekken niet aan de regels. Het RIVM onderzocht het gebruik van chroom-6 in vijf inmiddels gesloten NAVO-werkplaatsen (POMS-locaties), waaronder voormalige NAVO-depots in Brunssum en Eygelshoven, waar Amerikaans materieel werd onderhouden.

Lees ook: Advocaat Chroom-6: 'Tegemoetkoming voor alle slachtoffers'

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen