Overslaan en naar de inhoud gaan

Defensie betaalt miljoenen aan zieke ex-medewerkers

Geplaatst opmaandag 27 februari 2017 - 7:12

Het ministerie van Defensie heeft 2,1 miljoen euro uitgekeerd aan mensen die hebben gewerkt met de giftige verf chroom6.

Het gaat om 309 oud-medewerkers die een beroep deden op een in 2015 ingestelde coulanceregeling. De tegemoetkoming bedraagt gemiddeld 6.796 euro.

Bezwaar
719 deden mensen deden een beroep op de regeling, 464 werden afgewezen, 54 maakten met succes bezwaar tegen de afwijzing. Hun aanvragen werden alsnog (deels) goedgekeurd en uitbetaald.

RIVM
De coulancereling zou volgende week sluiten, maar is verlengd omdat het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) nog onderzoek doet naar onder meer de arbeidsomstandigheden op de voormalige POMS-depots. De eerste resultaten daarvan worden komende zomer verwacht.

Ziek
Door onderzoek van De Limburger kwam in 2014 aan het licht dat vele honderden (oud-)Defensiewerknemers jarenlang onvoldoende beschermd hebben gewerkt met de giftige verf. Het gaat onder meer om voormalig personeel van de POMS-sites in Brunssum en Eygelshoven. Velen hebben gezondheidsproblemen die zij relateren aan hun werk.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meldpunt kankerverwekkend chroom-6: 900 registraties
Kamer debatteert over giftige chroomverf
Geld voor bescherming POMS-werknemers nooit gebruikt
Rechter hoort personeel POMS-sites als getuige
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen