groene baret, belgisch leger, militair België, Belgische vlag (stock)

Belgisch leger helpt Luik met strijd tegen corona

Het Belgische leger staat klaar om bij te springen in de strijd tegen corona.

Leger militairen Koninklijke Landmacht stock
Grote landmachtoefening bij Weert en rond de Peel

Defensie begint volgende week aan een grootschalige oefening in Nederland. De soldaten oefenen vanaf maandag onder meer bij Weert en rond de Peel.

AMO Venray van start (19 okt 2020)
Nieuwe militaire opleiding Venray van start

Ruim dertig rekruten zijn maandag van start gegaan met een nieuwe militaire opleiding bij het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando in Venray.

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Parlement: ruime regeling voor Chroom 6-slachtoffers

Het Limburgs Parlement wil dat er een ‘ruimhartig en generiek’ schadefonds komt voor medewerkers van Defensie die gezondheidsschade hebben opgelopen als gevolg het werken met schadelijke en/of giftige stoffen zoals Chroom 6.

black widow spin_HD (28 sep 2020)
Giftige spin in Amerikaans legervoertuig in Eygelshoven

Op de militaire basis in Eygelshoven is een giftige spin gevonden. De zwarte weduwe zat in een Amerikaans legervoertuig dat naar het depot werd gestuurd voor onderhoud.

Werven van soldaten in Vredepeel
Militair in 1 dag, het kan nu op kazerne Vredepeel

's Ochtends de kazerne binnengaan als burger en aan het eind van de dag met een arbeidscontract naar buiten lopen. Het lukt Ricardo Eeren uit Mook. De 27-jarige beveiliger meldde zich aan voor het experiment met de verkorte sollicitatie bij Defensie en zag zijn grote droom in vervulling gaan.

NH90 helikopter
Gezonken helikopter deels in water Venezuela geborgen

De helikopter van de marine die medio juli bij Aruba in zee crashte, is deels in de territoriale wateren van Venezuela geborgen.

ANP-413694905
'Öztürk mogelijk toch vervolgd voor moordbeschuldiging'

Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk wordt mogelijk toch voor de rechter gedaagd voor zijn beschuldiging van moord aan Nederlandse militairen. Militaire vakbonden denken dat een vervolging nu toch succesvol kan zijn.

ANP-324693339
Limburger opgepakt voor diefstal schilderij uit kazerne

Een 36-jarige militair uit Heerlen is opgepakt voor de diefstal van een schilderij uit de Van Ghentkazerne in Rotterdam.

NH90 helikopter
In zee gecrashte NH90-helikopter wordt geborgen

De NH90-helikopter die op 19 juli in het Caribisch gebied bij Aruba crashte, waarbij de pilote uit Well samen met de tactisch coördinator om het leven kwamen, wordt geborgen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app