Overslaan en naar de inhoud gaan

Deelnemers City Swim zwemmen ruim 60.000 euro bij elkaar

Geplaatst opdonderdag 1 november 2018 - 21:40

De 274 deelnemers aan de City Swim Roermond hebben dit jaar ruim 60.000 euro bij elkaar gezwommen.

Dat werd donderdagavond bekendgemaakt in de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Nieuw onderzoek
Het geld gaat naar het Toon Hermans Huis en de Stichting Stop Hersentumoren. Laatstgenoemde geeft het geld aan UMC+ dat het gaat gebruiken voor nieuw onderzoek naar hersentumoren. Dat onderzoek start in november.

Been gebroken
De twee cheques van 27.500 euro werden uitgereikt door de 11-jarige Reza aan de goede doelen. De jongen zou meedoen aan de City Swim voor zijn vader die van een hersentumor is genezen, voor zijn aan kanker overleden opa en voor zijn oma die midden in de behandeling zit. Maar uiteindelijk viel dat in het water, omdat de onfortuinlijke Reza een dag vóór het zwemevenement zijn been brak.

Behalve het geld voor de twee goede doelen, was er ook nog 2.750 euro voor zowel Stichting KidzBase als Stichting Ushersyndroom.

Geen nieuwjaarsduik
De organisatie wil volgend jaar gaan inzetten op een betere toegankelijkheid. Ook het inschrijvingsgeld wordt lager, en er komt een familietarief. De nieuwsjaarsduik, die dit jaar voor het eerst werd gehouden, krijgt overigens geen vervolg meer. Het bleek een te grote druk op de organisatie. "Dat trok een forse wissel op de organisatie."

De derde editie vindt volgend jaar op 31 augustus plaats.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen