Overslaan en naar de inhoud gaan

Deelnemers City Swim zwemmen ruim 60.000 euro bij elkaar

Geplaatst opdonderdag 1 november 2018 - 21:40

De 274 deelnemers aan de City Swim Roermond hebben dit jaar ruim 60.000 euro bij elkaar gezwommen.

Dat werd donderdagavond bekendgemaakt in de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Nieuw onderzoek
Het geld gaat naar het Toon Hermans Huis en de Stichting Stop Hersentumoren. Laatstgenoemde geeft het geld aan UMC+ dat het gaat gebruiken voor nieuw onderzoek naar hersentumoren. Dat onderzoek start in november.

Been gebroken
De twee cheques van 27.500 euro werden uitgereikt door de 11-jarige Reza aan de goede doelen. De jongen zou meedoen aan de City Swim voor zijn vader die van een hersentumor is genezen, voor zijn aan kanker overleden opa en voor zijn oma die midden in de behandeling zit. Maar uiteindelijk viel dat in het water, omdat de onfortuinlijke Reza een dag vóór het zwemevenement zijn been brak.

Behalve het geld voor de twee goede doelen, was er ook nog 2.750 euro voor zowel Stichting KidzBase als Stichting Ushersyndroom.

Geen nieuwjaarsduik
De organisatie wil volgend jaar gaan inzetten op een betere toegankelijkheid. Ook het inschrijvingsgeld wordt lager, en er komt een familietarief. De nieuwsjaarsduik, die dit jaar voor het eerst werd gehouden, krijgt overigens geen vervolg meer. Het bleek een te grote druk op de organisatie. "Dat trok een forse wissel op de organisatie."

De derde editie vindt volgend jaar op 31 augustus plaats.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen