Overslaan en naar de inhoud gaan

Deelnemers City Swim zwemmen ruim 60.000 euro bij elkaar

Geplaatst opdonderdag 1 november 2018 - 21:40

De 274 deelnemers aan de City Swim Roermond hebben dit jaar ruim 60.000 euro bij elkaar gezwommen.

Dat werd donderdagavond bekendgemaakt in de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Nieuw onderzoek
Het geld gaat naar het Toon Hermans Huis en de Stichting Stop Hersentumoren. Laatstgenoemde geeft het geld aan UMC+ dat het gaat gebruiken voor nieuw onderzoek naar hersentumoren. Dat onderzoek start in november.

Been gebroken
De twee cheques van 27.500 euro werden uitgereikt door de 11-jarige Reza aan de goede doelen. De jongen zou meedoen aan de City Swim voor zijn vader die van een hersentumor is genezen, voor zijn aan kanker overleden opa en voor zijn oma die midden in de behandeling zit. Maar uiteindelijk viel dat in het water, omdat de onfortuinlijke Reza een dag vóór het zwemevenement zijn been brak.

Behalve het geld voor de twee goede doelen, was er ook nog 2.750 euro voor zowel Stichting KidzBase als Stichting Ushersyndroom.

Geen nieuwjaarsduik
De organisatie wil volgend jaar gaan inzetten op een betere toegankelijkheid. Ook het inschrijvingsgeld wordt lager, en er komt een familietarief. De nieuwsjaarsduik, die dit jaar voor het eerst werd gehouden, krijgt overigens geen vervolg meer. Het bleek een te grote druk op de organisatie. "Dat trok een forse wissel op de organisatie."

De derde editie vindt volgend jaar op 31 augustus plaats.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen