Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Deelnemer aan Venloop in ziekenhuis overleden

Geplaatst opzondag 26 maart 2017 - 19:17

Een deelnemer aan de Venloop is zondag overleden. De organisatie van het hardloopevenement in Venlo heeft dat aan het begin van de avond bekendgemaakt.

"Met ontsteltenis hebben wij moeten vernemen dat een deelnemer na onwelwording in het ziekenhuis is overleden. De organisatie betreurt dit ten zeerste. Onze gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden", zo luidt de bekendmaking. De dode is een man van 23 uit Duitsland.

Na de finish
Het
slachtoffer liep de halve marathon en werd onwel na de finish. Daar kreeg hij direct medische hulp en hij werd ook snel naar het ziekenhuis gebracht. Maar daar overleed de hardloper.

Audio: Voorzitter Nico van Knippenberg van de Venloop over het overlijden van een deelnemer.

Reanimeren
Voorzitter Nico van Knippenberg van de Venloop noemt het overlijden een "smet op het evenement. Wij kunnen er helaas niets aan doen. We hebben in het verleden wel vaker mensen moeten reanimeren en dat is altijd goed gegaan."

Spoedeisend
​Tijdens de loop was al duidelijk geworden dat op zijn minst twee deelnemers spoedeisende medische hulp nodig hadden. Op de Natteweg in Venlo-Zuid werd iemand gereanimeerd, en ook op de Parade werd een loper onwel.

Lees ook: Spoedhulp nodig voor twee deelnemers Venloop

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Venloop
Medisch experiment VieCuri met Venlopers
Stitzinger meldt zich af voor Venloop
Venloop
Veel toppers zeggen af voor de Venloop
Venloop
Halve marathon Venloop vol
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen