Overslaan en naar de inhoud gaan

Deelnemer aan Venloop in ziekenhuis overleden

Geplaatst opzondag 26 maart 2017 - 19:17

Een deelnemer aan de Venloop is zondag overleden. De organisatie van het hardloopevenement in Venlo heeft dat aan het begin van de avond bekendgemaakt.

"Met ontsteltenis hebben wij moeten vernemen dat een deelnemer na onwelwording in het ziekenhuis is overleden. De organisatie betreurt dit ten zeerste. Onze gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden", zo luidt de bekendmaking. De dode is een man van 23 uit Duitsland.

Na de finish
Het
slachtoffer liep de halve marathon en werd onwel na de finish. Daar kreeg hij direct medische hulp en hij werd ook snel naar het ziekenhuis gebracht. Maar daar overleed de hardloper.

Audio: Voorzitter Nico van Knippenberg van de Venloop over het overlijden van een deelnemer.

Reanimeren
Voorzitter Nico van Knippenberg van de Venloop noemt het overlijden een "smet op het evenement. Wij kunnen er helaas niets aan doen. We hebben in het verleden wel vaker mensen moeten reanimeren en dat is altijd goed gegaan."

Spoedeisend
​Tijdens de loop was al duidelijk geworden dat op zijn minst twee deelnemers spoedeisende medische hulp nodig hadden. Op de Natteweg in Venlo-Zuid werd iemand gereanimeerd, en ook op de Parade werd een loper onwel.

Lees ook: Spoedhulp nodig voor twee deelnemers Venloop

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Venloop
Medisch experiment VieCuri met Venlopers
Stitzinger meldt zich af voor Venloop
Venloop
Veel toppers zeggen af voor de Venloop
Venloop
Halve marathon Venloop vol
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen