Overslaan en naar de inhoud gaan

Deelname Giro d'Italia voor knecht van Dumoulin in gevaar

Geplaatst opzaterdag 30 maart 2019 - 9:33

Wilco Kelderman is in de Ronde van Catalonië vrijdagmiddag lelijk ten val gekomen. Hierdoor is zijn deelname aan de Ronde van Italië onzeker geworden.

De knecht van Tom Dumoulin brak daarbij een nekwervel en zijn linker sleutelbeen.

Operatie
Kelderman gleed op een rotonde onderuit toen het peloton druk bezig was om de laatste vluchter in te rekenen. Wellicht moet de 28-jarige renner geopereerd worden. Dumoulin zou samen met Kelderman, na de Ronde van Catalonië, ter voorbereiding op de Giro op hoogtestage gaan.

Vinger
De Sunweb-renner moest in 2017 ook de steun en toeverlaat van Dumoulin zijn in de Ronde van Italië. De Maastrichtenaar wist de grote ronde op zijn naam te zetten, maar Kelderman kon door een breuk zijn vinger na een week niet verder. Op 10 mei klinkt het startschot van de Giro d'Italia. Het peloton vertrekt dan vanuit Bologna en komt 2 juni in Verona weer aan.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen