Overslaan en naar de inhoud gaan

Deel woning Berg aan de Maas gesloopt vanwege speurhonden

Geplaatst opzaterdag 21 maart 2015 - 7:30

De politie heeft vrijdagnacht nog gezocht naar eventuele nieuwe slachtoffers in de woning aan de Julianastraat in Berg aan de Maas.

Om uit te sluiten dat er nog meer slachtoffers onder het puin van de woning lagen, zette de politie speurhonden in.

Aanslaande honden
Toen twee honden afzonderlijk van elkaar op dezelfde plek aansloegen, besloot de politie meteen groot materieel in te zetten en een deel van de woning te slopen.

Geen nieuwe slachtoffers
Bij de zoektocht werden echter geen nieuwe slachtoffers gevonden.

Explosie
In de woning aan de Julianastraat vond vrijdagmiddag een ontploffing plaats toen de bewoner de gaskraan openzette en vervolgens een explosie veroorzaakte. De man die de explosie veroorzaakte kwam daarbij om het leven. Een andere bewoner van het complex ligt met ernstige brandwonden in het ziekenhuis van Aken. Het stoffelijk overschot van de man die de explosie veroorzaakte, werd rond 18:00 uur weggehaald van de plek.

Lees ook: Bewoner blaast woning op in Berg aan de Maas, 1 dode

Zwaar beschadigd
Bij een ontploffing vrijdag aan het eind van de middag raakten zo'n vijftien woningen in meer of mindere mate beschadigd. Het complex van vier appartementen waar de klap zich voordeed, is zeer zwaar beschadigd.

Opvang
De gemeente Stein heeft de bewoners van Berg aan de Maas die door de explosie in de Julianastraat voorlopig niet naar huis kunnen vrijdagnacht opgevangen. Voor vier gezinnen werd een plaats gevonden in de sporthal aan de Raadhuisstraat in Urmond. Ze kunnen daar terecht wannneer ze geen andere plek hebben, bijvoorbeeld bij familie.

Lees ook: Noodopvang voor omwonenden explosiepand Berg a/d Maas

Afgesloten
De politie laat weten zaterdag nog bezig te zijn met het verwijderen van de gevaarlijke loshangende delen. Ook de straat blijft voorlopig nog voor een deel afgesloten.

Berg aan de Maas raapt de scherven bijeen na de explosie.
Video: L1
L1-verslaggever Suna Soysüren live vanuit Berg aan de Maas, vrijdag om 18:30 uur.
Video: L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Noodopvang voor omwonenden explosiepand Berg a/d Maas
Dode in Berg aan de Maas is onschuldige medebewoner
Bewoners Berg aan de Maas nog niet naar huis
Geen drugsafval, maar oude Chemelot-lekkage in Urmond
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen