Overslaan en naar de inhoud gaan

Deel van waterproblemen Montfort opgelost

Geplaatst opdonderdag 19 mei 2016 - 14:43

Een deel van de waterproblemen in Montfort zijn sinds donderdagmiddag verholpen.

Rond 14:00 uur konden de nieuwe leidingen ter hoogte van de Stationsweg weer in gebruik genomen worden. Bewoners die gebruik maken van de nieuwe leidingen van de Huysbongersweg moeten nog iets langer wachten. Zij hebben volgens WML vermoedelijk rond 16:00 uur weer water.

Troebel
De kwaliteit van het water zal overigens niet overal meteen goed zijn. Doordat de druk langzaam opgevoerd wordt kan het water in de beginfase nog troebel zijn.

Werkzaamheden
De waterproblemen waren het gevolg van WML-werkzaamheden. Het bedrijf is bezig om ervoor te zorgen dat ze Montfort in de toekomst ook bij storingen aan het leidingennetwerk voor een deel van water kunnen blijven voorzien. Daarvoor werd een vijftal afsluiters ingebouwd. Ook werden er nieuwe leidingen op het huidige netwerk aangesloten.

Afgerond
Die werkzaamheden hadden donderdagochtend eigenlijk al afgerond moeten zijn, maar duurden uiteindelijk dus fors langer.

Lees ook: Bewoners Montfort langer zonder water

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Verfrissing in Echt? Alleen met bruin kraanwater
Montfort staat droog door uitgelopen werkzaamheden
Klachtenstroom bij WML over bruin water opgedroogd
Bewoners Montfort langer zonder water
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen