Overslaan en naar de inhoud gaan

Deel stadsmuur Maastricht weer open voor publiek

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 6:42

Een deel van de gedeeltelijk ingestorte stadsmuur in Maastricht is weer open voor het publiek.

Dat maakte de gemeente dinsdagavond bekend in een raadsinformatiebrief.

Vijf Koppen
Het rondeel De Vijf Koppen kan door mensen weer bezocht worden. Dit deel van de muur ligt naast het ingestorte deel, maar werd uit voorzorg door de gemeente afgesloten voor het publiek.

Bouwschotten
Op de 'Vief Köp' komen wel houten schotten, zodat niemand het ingestorte deel op kan lopen. Die schotten krijgen kijkgaten voor volwassenen en kinderen, zodat belangstellenden de werkzaamheden van dichtbij kunnen bekijken.

Lees ook: Gemeente komt met veiligheidsplan ingestorte stadsmuur

Historische informatie
Ook worden de zeecontainers woensdag in diverse kleuren geverfd, zodat het aanzicht de komende maanden verbeterd wordt. Daarnaast komen er doeken met historische informatie over de muur. In de afgraving van de walmuur zal volgende week woensdag een groot doek met daarop een gedicht van stadsdichter Maarten van den Berg komen te hangen. "Het wordt een vierregelig gedicht dat een tijdlijn van de locatie behelst", vertelt Van den Berg.

Naar verwachting gaan de herstelwerkzaamheden nog een jaar duren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen