Overslaan en naar de inhoud gaan

Deel stadsmuur Maastricht weer open voor publiek

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 6:42

Een deel van de gedeeltelijk ingestorte stadsmuur in Maastricht is weer open voor het publiek.

Dat maakte de gemeente dinsdagavond bekend in een raadsinformatiebrief.

Vijf Koppen
Het rondeel De Vijf Koppen kan door mensen weer bezocht worden. Dit deel van de muur ligt naast het ingestorte deel, maar werd uit voorzorg door de gemeente afgesloten voor het publiek.

Bouwschotten
Op de 'Vief Köp' komen wel houten schotten, zodat niemand het ingestorte deel op kan lopen. Die schotten krijgen kijkgaten voor volwassenen en kinderen, zodat belangstellenden de werkzaamheden van dichtbij kunnen bekijken.

Lees ook: Gemeente komt met veiligheidsplan ingestorte stadsmuur

Historische informatie
Ook worden de zeecontainers woensdag in diverse kleuren geverfd, zodat het aanzicht de komende maanden verbeterd wordt. Daarnaast komen er doeken met historische informatie over de muur. In de afgraving van de walmuur zal volgende week woensdag een groot doek met daarop een gedicht van stadsdichter Maarten van den Berg komen te hangen. "Het wordt een vierregelig gedicht dat een tijdlijn van de locatie behelst", vertelt Van den Berg.

Naar verwachting gaan de herstelwerkzaamheden nog een jaar duren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen