Overslaan en naar de inhoud gaan

'Deel schade noodweer is niet verzekerbaar'

Geplaatst opvrijdag 14 oktober 2016 - 6:58

Een deel van de schade aan gebouwen bij boeren door de hagelstorm en hoosbuien van juni blijkt volgens belangenbehartigers niet verzekerbaar.

Landbouworganisaties LLTB en ZLTO constateren dat ook veel schade aan gewassen onverzekerbaar is.

Nieuw onderzoek
De Limburgse en Brabantse organisaties dringen daarom opnieuw aan op een onderzoek. De totale schade in Brabant en Limburg door het noodweer bedraagt minstens 715 miljoen euro. Aan gewassen in de vollegrond zou het volgens de laatste cijfers alleen al in Limburg om 285 miljoen euro gaan.

Zwartboek
In een zwartboek dat LLTB en ZLTO hebben opgesteld, stellen ze dat veel schade niet verzekerbaar is. De boerenorganisaties schatten dat voor 53 miljoen euro niet te verzekeren viel.

Gesprek
Vrijdag zullen de landbouworganisaties tijdens een gesprek op het ministerie van Economische Zaken nog eens pleiten voor een onafhankelijk onderzoek naar de gevolgen van de extreme regen- en hagelbuien.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwe brandbrief over noodweer in Limburg
Van Dam geeft geen geld, maar wil boeren wel helpen
'Verbod op imidacloprid heeft vergaande gevolgen'
Bezorgde boeren massaal naar staatssecretaris
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen