Overslaan en naar de inhoud gaan

Deel plafond winkelcentrum Makado stort naar beneden

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 20:34

Een deel van het plafond van winkelcentrum Makado in Beek is maandagavond naar beneden gekomen.

Dat gebeurde rond 19:00 uur in het overdekt complex aan de Wethouder Sangersstraat.

Water
Volgens een woordvoerder van de brandweer is tijdens werkzaamheden een storing opgetreden in de sprinklerinstallatie waardoor het water begon te stromen. Dat water kwam op het plafond terecht, maar vanwege de zwaarte stortten plafondplaten over een lengte van 150 meter naar beneden.

'Schade is enorm'
De ravage is enorm. Delen van de vloer liggen bezaaid met platen en een gedeelte van Makado is onder water komen te staan. Sinds zondag zijn niet-essentiële winkels vanaf 17:00 uur dicht. Dat betekent dat het rustig was in het winkelcentrum. "Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen, maar de schade is enorm", aldus de brandweerwoordvoerder.

Deel plafond naar beneden Makado Beek (29 nov 2021)
Foto: Keistadnieuws

Veiligheid
Meerdere brandweereenheden zijn naar het winkelcentrum gekomen om hulp te verlenen. Makado is afgesloten. Ook de eigenaren van de winkels kunnen er nog niet bij totdat het sein op veilig staat, laat een exploitant aan de telefoon weten.

Voor nu wordt er gekeken hoe de puin kan worden opgeruimd. Dat gaat volgens de brandweerwoordvoerder de hele nacht duren. Of de winkels dinsdag hun deuren mogen openen, is nog maar de vraag. "We zetten alles op alles dat ondernemers open kunnen, maar dat kan alleen als de situatie veilig is", stelt de brandweerwoordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen