Overslaan en naar de inhoud gaan

Deel plafond winkelcentrum Makado stort naar beneden

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 20:34

Een deel van het plafond van winkelcentrum Makado in Beek is maandagavond naar beneden gekomen.

Dat gebeurde rond 19:00 uur in het overdekt complex aan de Wethouder Sangersstraat.

Water
Volgens een woordvoerder van de brandweer is tijdens werkzaamheden een storing opgetreden in de sprinklerinstallatie waardoor het water begon te stromen. Dat water kwam op het plafond terecht, maar vanwege de zwaarte stortten plafondplaten over een lengte van 150 meter naar beneden.

'Schade is enorm'
De ravage is enorm. Delen van de vloer liggen bezaaid met platen en een gedeelte van Makado is onder water komen te staan. Sinds zondag zijn niet-essentiële winkels vanaf 17:00 uur dicht. Dat betekent dat het rustig was in het winkelcentrum. "Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen, maar de schade is enorm", aldus de brandweerwoordvoerder.

Deel plafond naar beneden Makado Beek (29 nov 2021)
Foto: Keistadnieuws

Veiligheid
Meerdere brandweereenheden zijn naar het winkelcentrum gekomen om hulp te verlenen. Makado is afgesloten. Ook de eigenaren van de winkels kunnen er nog niet bij totdat het sein op veilig staat, laat een exploitant aan de telefoon weten.

Voor nu wordt er gekeken hoe de puin kan worden opgeruimd. Dat gaat volgens de brandweerwoordvoerder de hele nacht duren. Of de winkels dinsdag hun deuren mogen openen, is nog maar de vraag. "We zetten alles op alles dat ondernemers open kunnen, maar dat kan alleen als de situatie veilig is", stelt de brandweerwoordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen