Overslaan en naar de inhoud gaan

Deel Maastricht voorlopig nog aan aggregaat

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2015 - 10:42

Het is nog onduidelijk wanneer alle huishoudens in Maastricht weer zijn aangesloten op het gewone stroomnet.

Woensdagavond ontstond een grote stroomstoring door brand in een elektriciteitshuisje in de wijk Wittevrouwenveld. Het vuur ontstond als gevolg van kortsluiting.

Aggregaten draaien nog
16.000 huishoudens in Maastricht en omgeving werden getroffen door de stoomstoring. Enexis kon een deel van deze huizen in de loop van de avond weer aansluiten op het stroomnet. 2400 huizen werden uiteindelijk aangesloten op noodaggregaten. Die draaien nog altijd.

Dipje
Een woordvoerder van Enexis kan nog niet vertellen wanneer deze huizen weer worden aangesloten op het gewone stroomnet. Het terugschakelen naar het gewone stroomnet levert overigens geen nieuwe stroomonderbrekingen meer op, zo zegt Enexis. Mensen merken hooguit een klein dipje.

Lees ook:
- Heel Maastricht heeft weer stroom
- Grote stroomstoring in Maastricht

Geen compensatie
Klanten hoeven overigens niet te rekenen op compensatie. Enexis keert pas uit bij storingen die langer dan 4 uur duren. De storing was echter binnen vier uur opgelost.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Problemen met stroomvoorziening in Limburg
stroomstoring
Grote stroomstoring in Maastricht
Enexis plaatst noodaggregaten
Heel Maastricht heeft weer stroom
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen