Overslaan en naar de inhoud gaan

Deel Broekhuizen wil geen parkeerplaats aan de Maas

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2015 - 17:31

Een groep van circa dertig ‘betrokken inwoners’ van Broekhuizen vindt dat er geen parkeerplaats langs de Maas moet komen.

In een brief aan de politiek reageert de groep op het voornemen van de gemeente Horst aan de Maas ter hoogte van de Lottumseweg en Marsstraat een parkeerplaats voor 50 auto's aan te leggen.

Uitzicht
De dorpsbewoners schrijven dat veel fietsers genieten van het vrije uitzicht langs de Maas. Dat moet niet beëindigd worden door daar auto’s en campers te laten parkeren. Bovendien vragen de dorpelingen zich af of het dorp wel extra parkeerplaatsen nodig heeft.

Dringend
De dorpsraad stuurde eind 2013 een brief naar de gemeente waarin dringend werd gevraagd om nieuwe parkeerplaatsen binnen de kern van Broekhuizen. Volgens Horst aan de Maas wordt snel een beslissing genomen over de definitieve plek.
De gemeente zal de brief van de dertig dorpsbewoners betrekken bij die afweging.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

veerpont tussen Kessel en Beesel
Nieuw veer tussen Kessel en Beesel
Oeverzwaluw dwarsboomt herstel Maasoever
Terras Arcen Alt Arce
Arcen is de terrassenhoofdstad van Limburg
Bewoners krijgen eigen waterkering in Broekhuizen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen