Overslaan en naar de inhoud gaan

Deejay Tim Op het Broek zamelt geld in voor longafdelingen

Geplaatst opzondag 26 december 2021 - 16:00

Deejay Tim Op het Broek van KINK zamelt komende week geld in voor de medewerkers van de longafdelingen in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat doet hij door dagelijks van 6:00 uur tot 0:00 uur radio te maken.

De oud-L1 radiopresentator uit Roggel kwam op het idee nadat hij tijdens de uitzending werd gebeld door een longarts.

Video: L1

Covid-afdeling
De longarts vertelde hoe zwaar het werk is op de covid-afdelingen en dat de longarts en zijn collega's soms aan hun limiet zaten. "We hielden contact en zo ontstond het idee om iets te doen voor deze mensen, gewoon voor een aardig gebaar. Ik verwacht echt niet straks met een miljoenencheck te staan zwaaien."

18 uur radio
In samenwerking met de vereniging van longartsen NVALT organiseert het radiostation de steunactie. "Vijf dagen lang, achttien uur per dag ga ik nummers draaien van de, volgens onze luisteraars, beste 1000 albums allertijden. Tussendoor heb ik gesprekken met artsen en verplegend personeel en natuurlijk ook met luisteraars die, tegen betaling, kunnen bepalen welk nummer we van het betreffende album draaien."

Kelder
Op het Broek presenteert de hele uitzending in zijn eentje vanuit een kelder in Hilversum. "Ik besefte pas later dat het ook een eenzame jaarwisseling wordt vrijdag om middernacht. Maar hey, je doet het ergens voor, of niet?", aldus de presentator.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen