Overslaan en naar de inhoud gaan

Declaraties van bestuurders Venlo openbaar

Geplaatst opmaandag 15 februari 2016 - 17:44

De declaraties van het Venlose college van B & W staan op de website van de gemeente.

Het totaalbedrag (2785,90 euro) van de door bestuurders ingediende bonnetjes over de eerste negen maanden van vorig jaar staat online. Het restant van 2015 volgt later.

'Gedoe'
Venlo besloot een jaar geleden na de declaratieaffaire rondom oud-wethouder Mark Verheijen om alle declaraties voortaan zelf openbaar te maken. Dit om van 'gedoe' af te zijn en discussie te voorkomen. Het gemeentebestuur zet de bij de totaalbedragen behorende individuele bonnetjes echter niet online.

Volgens een woordvoerder van de gemeente kost dat te veel tijd. Bovendien moeten sommige gegevens omwille van privacy dan onzichtbaar worden gemaakt. De onderliggende stukken zijn op verzoek wel op te vragen.

Nu staan alleen de totaalbedragen van de actief ingediende bonnetjes online. Declaraties die direct door een derde partij bij Venlo zijn ingediend, volgen om praktische redenen later dit jaar.

0 euro
Het gaat bij deze bestuurskosten onder meer om gebruik van de dienstauto door de burgemeester en taxiritten van wethouders bij het bedrijf waar Venlo afspraken mee heeft. Burgemeester Antoin Scholten en wethouder Stephan Satijn maken van die faciliteit gebruik. Achter hun naam staat in het declaratieoverzicht over 2015 daarom een bedrag van nul euro.

Horst aan de Maas zet de declaraties van haar bestuurders sinds afgelopen oktober structureel online.

Bekijk hier de declaraties

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemor binnen VVD neemt toe over aanblijven Verheijen
Intern onderzoek VVD naar Mark Verheijen
Reactie Rutte gaf doorslag bij aangifte tegen Verheijen
Verheijen legt werk neer in afwachting onderzoek
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen