Overslaan en naar de inhoud gaan

Deceptie: definitief geen play-offs voor verliezend Roda JC

Geplaatst opvrijdag 26 april 2019 - 21:53

Door een 0-2 thuisnederlaag tegen FC Den Bosch kan Roda JC zich niet meer kwalificeren voor de play-offs. De Eredivisie-degradant zag de concurrenten op de andere velden wel punten pakken.

Het gaat naar het laatste play-off-ticket, dat in handen is van RKC, bedraagt met nog één wedstrijd te gaan een onoverbrugbaar aantal van vier punten. MVV heeft nog een mathematische kans om zich te kwalificeren voor de nacompetitie.

Lees ook: Slechts mathematische kans op play-offs voor MVV

Geen reuzenkansen
Roda JC, dat onder meer met Celestin Djim in plaats van de geblesseerde topscorer Mario Engels en mét doelman Radomir Novakovic in plaats van Tom Muyters aantrad, zag dat Den Bosch sterker aan de wedstrijd begon. Dat leidde echter niet tot reuzenkansen voor de ploeg die tot het begin van deze week nog onder leiding stond van Willy Boessen.

Reddingen
In het vervolg van de eerste helft herpakte Roda zich. Djim en Livio Milts kregen aardige kansjes op de openingstreffer, maar het vizier van de geel-zwarten stond niet op scherp. Op slag van rust leek eerst Daryl Werker en daarna Roshon van Eijma een vrije trap tot doelpunt te promoveren, maar zij vonden doelman Wouter van der Steen op hun weg. Tussendoor hield Novakovic aan de overkant Roda tweemaal op de been met belangrijke reddingen.

Tekort
Na de pauze creëerde Roda meerdere 100%-kansen, maar de formatie van Van der Luer deed zichzelf tekort. Van dichtbij verzuimde Remans de bal voorbij Van der Steen te schuiven en enkele minuten later hoefde Djim een vlekkeloze counter alleen maar binnen te tikken; de Belg werkte de bal echter op onbegrijpelijke wijze huizenhoog over het doel. Bovendien verdween de kopbal van captain Werker centimeters naast de goal.

De boot in
Met een drievoudige wissel, waarbij de aanvallers Tim Vayrynen, Chance Simakala en Mitchel Paulissen in de ploeg kwamen, openden de Kerkradenaren een ultiem slotoffensief. Het sorteerde echter geen effect, want in de absolute slotfase velde Den Bosch het vonnis: door goals van Vincent Vermeij en Stefano Beltrame ging Roda JC in eigen huis met 2-0 de boot in.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen