Overslaan en naar de inhoud gaan

Deceptie: definitief geen play-offs voor verliezend Roda JC

Geplaatst opvrijdag 26 april 2019 - 21:53

Door een 0-2 thuisnederlaag tegen FC Den Bosch kan Roda JC zich niet meer kwalificeren voor de play-offs. De Eredivisie-degradant zag de concurrenten op de andere velden wel punten pakken.

Het gaat naar het laatste play-off-ticket, dat in handen is van RKC, bedraagt met nog één wedstrijd te gaan een onoverbrugbaar aantal van vier punten. MVV heeft nog een mathematische kans om zich te kwalificeren voor de nacompetitie.

Lees ook: Slechts mathematische kans op play-offs voor MVV

Geen reuzenkansen
Roda JC, dat onder meer met Celestin Djim in plaats van de geblesseerde topscorer Mario Engels en mét doelman Radomir Novakovic in plaats van Tom Muyters aantrad, zag dat Den Bosch sterker aan de wedstrijd begon. Dat leidde echter niet tot reuzenkansen voor de ploeg die tot het begin van deze week nog onder leiding stond van Willy Boessen.

Reddingen
In het vervolg van de eerste helft herpakte Roda zich. Djim en Livio Milts kregen aardige kansjes op de openingstreffer, maar het vizier van de geel-zwarten stond niet op scherp. Op slag van rust leek eerst Daryl Werker en daarna Roshon van Eijma een vrije trap tot doelpunt te promoveren, maar zij vonden doelman Wouter van der Steen op hun weg. Tussendoor hield Novakovic aan de overkant Roda tweemaal op de been met belangrijke reddingen.

Tekort
Na de pauze creëerde Roda meerdere 100%-kansen, maar de formatie van Van der Luer deed zichzelf tekort. Van dichtbij verzuimde Remans de bal voorbij Van der Steen te schuiven en enkele minuten later hoefde Djim een vlekkeloze counter alleen maar binnen te tikken; de Belg werkte de bal echter op onbegrijpelijke wijze huizenhoog over het doel. Bovendien verdween de kopbal van captain Werker centimeters naast de goal.

De boot in
Met een drievoudige wissel, waarbij de aanvallers Tim Vayrynen, Chance Simakala en Mitchel Paulissen in de ploeg kwamen, openden de Kerkradenaren een ultiem slotoffensief. Het sorteerde echter geen effect, want in de absolute slotfase velde Den Bosch het vonnis: door goals van Vincent Vermeij en Stefano Beltrame ging Roda JC in eigen huis met 2-0 de boot in.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen