Overslaan en naar de inhoud gaan

'December is een trauma na de verdwijning van Henk'

Geplaatst opwoensdag 6 december 2017 - 6:00

Er is nog altijd geen spoor van Henk Vierwind (50), die precies vier jaar geleden richting Nederweert reed, om vervolgens nooit meer terug te keren.

Sinds 6 december 2013 is er niets meer vernomen van de Puttense drugshandelaar, die in Nederweert in de oude woning van Johnny Hoes woonde.

Lees ook: Onderzoek naar vermissing Henk Vierwind ligt stil

Cocktail op Bahama's
In het Belgische Rotem werd de Volvo V40 van Vierwind gevonden. Daar hield het spoor op. De recherche lijkt er niet meer op te rekenen dat de Harderwijker leeft. "Ze zeiden letterlijk tegen me: 'Neem maar van ons aan dat hij niet met een cocktail op de Bahama's zit.' Daarvoor was er te veel bloed aangetroffen in zijn auto", vertelt zijn vriendin Jeannette, met wie hij zeventien jaar samen was.

Eerste verjaardag
Vrijdag viert Jeannette voor de eerste keer haar verjaardag sinds de verdwijning van haar geliefde. "Ik word vijftig en kon er niet meer onderuit. Maar ik vier het liever niet. Ik heb de eerste twee jaar alleen maar gehuild. Iedere dag. December is sowieso een traumatische maand. Op de zesde verdween hij, twee dagen later was ik jarig en daarna was ik alleen, terwijl je overal 'Jingle Bells' hoorde. Dat herhaalt zich ieder jaar."

Leuke boerenjongen
​Jeannette wist dat Henk actief was in de drugswereld. "Natuurlijk heb ik tegen hem gezegd dat hij moest stoppen. God, zo vaak. Het was verder een normale man. Geen opschepper, gewoon een leuke boerenjongen. Hij had altijd zijn spijkerjasje aan en droeg een spijkerbroek met gaten. Dan zei ik dat hij een nieuwe broek moest kopen. Henk zei dan: 'Joh, er zijn mensen die veel geld betalen voor een broek met gaten.' Zo was hij."

Gouden tip
Ondertussen hoopt ze nog altijd op de gouden tip. "Mensen moeten weten dat een anonieme tip ook écht anoniem is. Als hij niet meer leeft, dan wil ik dat weten. Dit is nog erger. Nu heb ik constant onduidelijkheid. Waar moet ik heen om te rouwen? Er is geen lijk om te begraven. Nee, ik heb écht duidelijkheid nodig."

Lees hier alles over de vermissing van Henk Vierwind.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen