Overslaan en naar de inhoud gaan

Debutant Van Kreij met Nusser en Smits naar EK handbal

Geplaatst opmaandag 9 november 2020 - 15:45

Drie Limburgse handbalsters hebben het tot de definitieve EK-selectie geschopt die Oranje-bondscoach Emmanuel Mayonnade maandag heeft bekendgemaakt.

Larissa Nusser en Inger Smits zijn intussen vertrouwde gezichten in Oranje, maar Harma van Kreij mag zich gaan opmaken voor haar eerste eindtoernooi. Het EK wordt van 3 tot en met 20 december gespeeld in Noorwegen en Denemarken.

Debutant
Opbouwster Van Kreij, afkomstig uit Geijsteren, wordt woensdag 27 en speelt voor RK Krim Mercator in Slovenië. Ze is niet de enige eindronde-debutant, want ook voor Nikita van der Vliet is het een primeur. Het duo profiteert van de afwezigheid van Estavana Polman en Delaila Amega, die beide vanwege blessures niet geselecteerd zijn.

Verder ontbreekt in de achttienkoppige selectie Nycke Groot. De voormalig sterspeelster nam begin 2019 afscheid van Oranje, maar bondscoach Mayonnade hoopte Groot op andere gedachten te brengen. Een terugkeer in Oranje blijft desalniettemin uit.

Wereldkampioenen
Voor Smits, uit Geleen, wordt het het derde eindtoernooi met Oranje. Nusser, uit Born, gaat voor de tweede keer naar een eindronde bij de senioren. Smits en Nusser werden in 2019 met Oranje wereldkampioen in Japan, een jaar eerder pakte Smits met Oranje een bronzen plak op het EK in Frankrijk. Nusser maakte toen nog geen deel uit van de selectie.

Hongarije, Servië en Kroatië
De Nederlandse dames zijn nu in een groep met Hongarije, Servië en Kroatië ingedeeld en spelen alle poulewedstrijden in het Noorse Trondheim. Servië is op 4 december de eerste tegenstander. Op 28 november spelen de handbalsters in Den Bosch nog een oefenduel tegen Montenegro.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen