Overslaan en naar de inhoud gaan

Debat van het Zuiden: wat vraag jij de lijsttrekkers?

Geplaatst opdinsdag 7 maart 2017 - 12:40

Op zaterdag 11 maart, in het weekend voor de Tweede Kamerverkiezingen, organiseren de regionale omroepen L1 en Omroep Brabant het Debat van het Zuiden.

Deelnemers zijn Mark Rutte (VVD), Lodewijk Asscher (PvdA), Alexander Pechtold (D66), Sybrand Buma (CDA), Emile Roemer (SP) en Jesse Klaver (GroenLinks). PVV-voorman Geert Wilders is niet ingegaan op de uitnodiging.

Onderwerpen
De lijsttrekkers debatteren over drie Zuid-Nederlandse onderwerpen: criminaliteit (ondermijning en drugsproblematiek), economie (vestigingsklimaat en infrastructuur) en de leefbaarheid van het platteland (boer versus dorpsbewoner, vergrijzing).

Jouw vraag
Presentatoren Kirsten Paulus (L1) en Arjo Kraak (Omroep Brabant) stellen hen ook een aantal vragen van kijkers en luisteraars. Mail uw vraag uiterlijk op donderdag 9 maart naar internet@omroepbrabant.nl. De redactie maakt een selectie van alle ingezonden vragen.

Live
Het Debat van het Zuiden is zaterdag 11 maart van 16:00 uur tot 17:25 uur live te zien op L1, Omroep Brabant en online.

Meer over de Tweede Kamerverkiezingen in Limburg? Kijk hier .

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: lijsttrekkers vallen elkaar aan in pittig debat
Debat van het Zuiden: dit zijn de thema's
Debat van het Zuiden trekt internationale aandacht
Ongemak in wietdebat: Welke lijsttrekker blowde zelf?
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen