Overslaan en naar de inhoud gaan

Debat van het Zuiden trekt internationale aandacht

Geplaatst opzaterdag 11 maart 2017 - 13:22

Het Debat van het Zuiden trekt ook internationale aandacht. Verschillende buitenlandse journalisten hebben zich aangemeld voor het debat dat L1 en Omroep Brabant zaterdagmiddag organiseren.

Journalisten uit onze buurlanden Duitsland en België zijn aanwezig en ook uit Frankrijk en Japan komt een flinke afvaardiging.

Interessant
De Nederlandse verkiezingen zijn interessant voor buitenlanders. Eerder werd al bekend dat zich voor deze verkiezingen twee keer zoveel buitenlandse journalisten hebben gemeld als normaal. Na de Brexit en de verkiezingen van Trump zijn ze geïnteresseerd of de opmars van het populisme doorzet in Europa.

Nederland kan daarbij een sleutelrol spelen: na Nederland volgen ook nog verkiezingen in Frankrijk en Duitsland.

Turkse kwestie
Tijdens het debat wordt er ook aandacht besteed aan de beslissing van Nederland om de landingsrechten van het toestel van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu in te trekken. Het kabinet nam deze maatregel zaterdagochtend naar eigen zeggen omdat de openbare orde en veiligheid in het geding waren gekomen, na een oproep aan Turkse Nederlanders om massaal deel te nemen aan een publieke manifestatie met Çavusoglu.

Debat van het Zuiden
Het Debat van het Zuiden is op het grote Slotdebat van de NOS na, het laatste grote debat voor de verkiezingen van aanstaande woensdag. Het Debat van het Zuiden is zaterdag vanaf 16:00 uur te volgen via L1, Omroep Brabant en de Facebookpagina van 1Limburg.

Wil je meepraten tijdens het debat? Gebruik op Twitter de hashtag #DebatZuiden.

Lees ook: Debat van het Zuiden: dit zijn de thema's

Meer over de verkiezingen in Limburg? Kijk hier .

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: lijsttrekkers vallen elkaar aan in pittig debat
'Debat van het Zuiden was lofzang van vijf kwartier'
Debat van het Zuiden: dit vonden ze er zelf van
Debat van het Zuiden: wat vraag jij de lijsttrekkers?
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen