Overslaan en naar de inhoud gaan

Debat van het Zuiden trekt internationale aandacht

Geplaatst opzaterdag 11 maart 2017 - 13:22

Het Debat van het Zuiden trekt ook internationale aandacht. Verschillende buitenlandse journalisten hebben zich aangemeld voor het debat dat L1 en Omroep Brabant zaterdagmiddag organiseren.

Journalisten uit onze buurlanden Duitsland en België zijn aanwezig en ook uit Frankrijk en Japan komt een flinke afvaardiging.

Interessant
De Nederlandse verkiezingen zijn interessant voor buitenlanders. Eerder werd al bekend dat zich voor deze verkiezingen twee keer zoveel buitenlandse journalisten hebben gemeld als normaal. Na de Brexit en de verkiezingen van Trump zijn ze geïnteresseerd of de opmars van het populisme doorzet in Europa.

Nederland kan daarbij een sleutelrol spelen: na Nederland volgen ook nog verkiezingen in Frankrijk en Duitsland.

Turkse kwestie
Tijdens het debat wordt er ook aandacht besteed aan de beslissing van Nederland om de landingsrechten van het toestel van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu in te trekken. Het kabinet nam deze maatregel zaterdagochtend naar eigen zeggen omdat de openbare orde en veiligheid in het geding waren gekomen, na een oproep aan Turkse Nederlanders om massaal deel te nemen aan een publieke manifestatie met Çavusoglu.

Debat van het Zuiden
Het Debat van het Zuiden is op het grote Slotdebat van de NOS na, het laatste grote debat voor de verkiezingen van aanstaande woensdag. Het Debat van het Zuiden is zaterdag vanaf 16:00 uur te volgen via L1, Omroep Brabant en de Facebookpagina van 1Limburg.

Wil je meepraten tijdens het debat? Gebruik op Twitter de hashtag #DebatZuiden.

Lees ook: Debat van het Zuiden: dit zijn de thema's

Meer over de verkiezingen in Limburg? Kijk hier .

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: lijsttrekkers vallen elkaar aan in pittig debat
'Debat van het Zuiden was lofzang van vijf kwartier'
Debat van het Zuiden: dit vonden ze er zelf van
Debat van het Zuiden: wat vraag jij de lijsttrekkers?
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen