Overslaan en naar de inhoud gaan

Debat van het Zuiden trekt internationale aandacht

Geplaatst opzaterdag 11 maart 2017 - 13:22

Het Debat van het Zuiden trekt ook internationale aandacht. Verschillende buitenlandse journalisten hebben zich aangemeld voor het debat dat L1 en Omroep Brabant zaterdagmiddag organiseren.

Journalisten uit onze buurlanden Duitsland en België zijn aanwezig en ook uit Frankrijk en Japan komt een flinke afvaardiging.

Interessant
De Nederlandse verkiezingen zijn interessant voor buitenlanders. Eerder werd al bekend dat zich voor deze verkiezingen twee keer zoveel buitenlandse journalisten hebben gemeld als normaal. Na de Brexit en de verkiezingen van Trump zijn ze geïnteresseerd of de opmars van het populisme doorzet in Europa.

Nederland kan daarbij een sleutelrol spelen: na Nederland volgen ook nog verkiezingen in Frankrijk en Duitsland.

Turkse kwestie
Tijdens het debat wordt er ook aandacht besteed aan de beslissing van Nederland om de landingsrechten van het toestel van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu in te trekken. Het kabinet nam deze maatregel zaterdagochtend naar eigen zeggen omdat de openbare orde en veiligheid in het geding waren gekomen, na een oproep aan Turkse Nederlanders om massaal deel te nemen aan een publieke manifestatie met Çavusoglu.

Debat van het Zuiden
Het Debat van het Zuiden is op het grote Slotdebat van de NOS na, het laatste grote debat voor de verkiezingen van aanstaande woensdag. Het Debat van het Zuiden is zaterdag vanaf 16:00 uur te volgen via L1, Omroep Brabant en de Facebookpagina van 1Limburg.

Wil je meepraten tijdens het debat? Gebruik op Twitter de hashtag #DebatZuiden.

Lees ook: Debat van het Zuiden: dit zijn de thema's

Meer over de verkiezingen in Limburg? Kijk hier .

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: lijsttrekkers vallen elkaar aan in pittig debat
'Debat van het Zuiden was lofzang van vijf kwartier'
Debat van het Zuiden: dit vonden ze er zelf van
Debat van het Zuiden: wat vraag jij de lijsttrekkers?
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen