Overslaan en naar de inhoud gaan

Debat van het Zuiden: dit zijn de thema's

Geplaatst opzaterdag 11 maart 2017 - 7:10

Welke partij wordt straks bij de verkiezingen op 15 maart de grootste? In het weekend voor de verkiezingen nemen zes lijsttrekkers het tegen elkaar op in het Debat van het Zuiden.

Een initiatief van L1 en Omroep Brabant.

Mark Rutte (VVD), Lodewijk Asscher (PvdA), Alexander Pechtold (D66), Sybrand Buma (CDA), Emile Roemer (SP) en Jesse Klaver (GroenLinks) nemen het tegen elkaar op. Ze zullen met elkaar debatteren over drie Zuid-Nederlandse onderwerpen.

Criminaliteit
Limburg en Brabant hebben last van drugsproblematiek. Zo hebben beide provincies te maken met een groot aantal drugsdumpingen.

Economie
Wat moet er gedaan worden om grote bedrijven in de regio te houden? En wat kan er worden gedaan om het toenemende aantal files op de snelwegen terug te dringen?

Leefbaarheid van het platteland
Hoe kijkt de politiek aan tegen het platteland? En wat wordt er gedaan aan de vergrijzing in de regio?

Het debat is zaterdag tussen 16.00 en 17.25 uur in het Klokgebouw in Eindhoven en is live te volgen via L1, Omroep Brabant en de Facebookpagina van 1Limburg.

Wil je meepraten tijdens het debat? Gebruik op Twitter de hashtag #DebatZuiden.

Meer over de Tweede Kamerverkiezingen in Limburg? Kijk hier .

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Debat van het Zuiden: wat vraag jij de lijsttrekkers?
Video: lijsttrekkers vallen elkaar aan in pittig debat
Debat van het Zuiden trekt internationale aandacht
Ongemak in wietdebat: Welke lijsttrekker blowde zelf?
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen