Overslaan en naar de inhoud gaan

'Deal tussen Roda en De la Vega in strijd met FIFA-regels'

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 22:44

De deal die Roda JC maakte met Mauricio Garcia de la Vega - om hem een percentage te geven van de opbrengst van de verkoop van enkele spelers - is in strijd met de FIFA-regelgeving.

Dat zegt statutair algemeen directeur Herman Huirne van Roda.

Niet bindend
"Die afspraak heeft om die reden voor mij dan ook geen bindend karakter. Ik zal als directeur in ieder geval geen dingen doen waardoor de club in de problemen komt", aldus Huirne op de website van de Kerkraadse club.

Compromis
Een andere 'nalatenschap' van de Mexicaan – de in Duitsland afgesloten lening van 150.000 euro – heeft Roda JC volgens Huirne inmiddels afbetaald. Die lening en eventuele opbrengsten van de verkoop van spelers waren compromissen die Roda sloot om van De la Vega af te komen.

De Mexicaan, die de club wilde overnemen, zorgde er in korte tijd voor dat de tekorten nog verder opliepen. De gemoederen liepen zo hoog op dat de fans hem tijdens de wedstrijd tegen De Graafschap het stadion uit dirigeerden.

Einde van het seizoen
Huirne zou aanvankelijk tijdelijk de scepter zwaaien in Kerkrade als algemeen directeur, maar de eigenaar van diverse Jumbo-supermarkten houdt er inmiddels rekening mee dat hij tot het einde van dit seizoen op die stoel blijft zitten.

Opbouwen
Over de sportieve prestaties van Roda is hij duidelijk. De hoop is dat de club binnen twee seizoenen weer in de Eredivisie speelt. "Met gedegen beleid gaan we Roda de komende jaren opbouwen. De afgelopen periode voerden allerlei zaken de boventoon, maar inmiddels staat het voetbal weer centraal in Kerkrade. Dat is de eerste overwinning die we met zijn allen hebben geboekt. Nu gaan we keihard werken aan het vervolg."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen