Overslaan en naar de inhoud gaan

'Deal tussen Roda en De la Vega in strijd met FIFA-regels'

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 22:44

De deal die Roda JC maakte met Mauricio Garcia de la Vega - om hem een percentage te geven van de opbrengst van de verkoop van enkele spelers - is in strijd met de FIFA-regelgeving.

Dat zegt statutair algemeen directeur Herman Huirne van Roda.

Niet bindend
"Die afspraak heeft om die reden voor mij dan ook geen bindend karakter. Ik zal als directeur in ieder geval geen dingen doen waardoor de club in de problemen komt", aldus Huirne op de website van de Kerkraadse club.

Compromis
Een andere 'nalatenschap' van de Mexicaan – de in Duitsland afgesloten lening van 150.000 euro – heeft Roda JC volgens Huirne inmiddels afbetaald. Die lening en eventuele opbrengsten van de verkoop van spelers waren compromissen die Roda sloot om van De la Vega af te komen.

De Mexicaan, die de club wilde overnemen, zorgde er in korte tijd voor dat de tekorten nog verder opliepen. De gemoederen liepen zo hoog op dat de fans hem tijdens de wedstrijd tegen De Graafschap het stadion uit dirigeerden.

Einde van het seizoen
Huirne zou aanvankelijk tijdelijk de scepter zwaaien in Kerkrade als algemeen directeur, maar de eigenaar van diverse Jumbo-supermarkten houdt er inmiddels rekening mee dat hij tot het einde van dit seizoen op die stoel blijft zitten.

Opbouwen
Over de sportieve prestaties van Roda is hij duidelijk. De hoop is dat de club binnen twee seizoenen weer in de Eredivisie speelt. "Met gedegen beleid gaan we Roda de komende jaren opbouwen. De afgelopen periode voerden allerlei zaken de boventoon, maar inmiddels staat het voetbal weer centraal in Kerkrade. Dat is de eerste overwinning die we met zijn allen hebben geboekt. Nu gaan we keihard werken aan het vervolg."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen