Overslaan en naar de inhoud gaan

'Deal tussen Roda en De la Vega in strijd met FIFA-regels'

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 22:44

De deal die Roda JC maakte met Mauricio Garcia de la Vega - om hem een percentage te geven van de opbrengst van de verkoop van enkele spelers - is in strijd met de FIFA-regelgeving.

Dat zegt statutair algemeen directeur Herman Huirne van Roda.

Niet bindend
"Die afspraak heeft om die reden voor mij dan ook geen bindend karakter. Ik zal als directeur in ieder geval geen dingen doen waardoor de club in de problemen komt", aldus Huirne op de website van de Kerkraadse club.

Compromis
Een andere 'nalatenschap' van de Mexicaan – de in Duitsland afgesloten lening van 150.000 euro – heeft Roda JC volgens Huirne inmiddels afbetaald. Die lening en eventuele opbrengsten van de verkoop van spelers waren compromissen die Roda sloot om van De la Vega af te komen.

De Mexicaan, die de club wilde overnemen, zorgde er in korte tijd voor dat de tekorten nog verder opliepen. De gemoederen liepen zo hoog op dat de fans hem tijdens de wedstrijd tegen De Graafschap het stadion uit dirigeerden.

Einde van het seizoen
Huirne zou aanvankelijk tijdelijk de scepter zwaaien in Kerkrade als algemeen directeur, maar de eigenaar van diverse Jumbo-supermarkten houdt er inmiddels rekening mee dat hij tot het einde van dit seizoen op die stoel blijft zitten.

Opbouwen
Over de sportieve prestaties van Roda is hij duidelijk. De hoop is dat de club binnen twee seizoenen weer in de Eredivisie speelt. "Met gedegen beleid gaan we Roda de komende jaren opbouwen. De afgelopen periode voerden allerlei zaken de boventoon, maar inmiddels staat het voetbal weer centraal in Kerkrade. Dat is de eerste overwinning die we met zijn allen hebben geboekt. Nu gaan we keihard werken aan het vervolg."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen