Overslaan en naar de inhoud gaan

De11devande11de: carnavalsvierders laten MECC links liggen

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 15:45

Het aantal carnavalisten dat op de11devande11de de weg naar het MECC weet te vinden, ligt beduidend lager dan voorgaande jaren toen het evenement nog op het Vrijthof werd gehouden.

Al sinds de start van het evenement, om 11:11 uur, is de zaal voor meer dan de helft leeg. De organisatie, Sjeng Kraft Kompenei, laat weten dat er rond 15:00 uur zo'n 8000 bezoekers in het MECC waren.

Het aantal mensen werd tegen de avond meer, rond 17:30 uur zouden dit er volgens de organisatie rond de 10.000 zijn.

Vrijthof
Ter vergelijking: vorig jaar waren er tijdens de11devande11de op het Vrijthof bijna 14.000 bezoekers. Toen werd al rond het middaguur aangegeven dat het Vrijthof vol was. In de evenementenhal kunnen zo’n 16.000 mensen tegelijkertijd feest vieren, pakweg 2000 meer dan op het Vrijthof.

Binnenstad
Op het centraal station in Maastricht gaven verklede mensen in de loop van de ochtend al aan dat het in de treinen minder druk was dan voorgaande jaren. Ook in de binnenstad zelf loopt het tot nu toe niet storm met carnavalsvierders.

MECC volle zaal (11 nov 2019)
Rondom podium MECC (de11vande11de)
Foto: L1

Bussen
Omdat Arriva geen treinen laat rijden naar station Maastricht Randwyck, heeft de Sjeng Kraft Kompenei zelf bussen geregeld die van en naar het MECC rijden. Daar treden onder meer Big Benny, Lex Uiting, Beppie Kraft en de Janse Bagge Bend op.

Lees ook: Alaaf! Het carnavalsseizoen is begonnen

Donkerder en warmer
Lex Uiting had voorafgaand aan de MECC-editie wel nog vertrouwen in de indoor-editie van het eerste grote Maastrichtse carnavalsevenement van het seizoen. "Het is wat donkerder en warmer in het MECC. Ik denk dat het wel een mooi feestje kan worden", aldus Uiting.

Lees ook: Vrijthof is vol: er kunnen geen carnavalsvierders meer bij

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen