Overslaan en naar de inhoud gaan

De11devande11de: carnavalsvierders laten MECC links liggen

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 15:45

Het aantal carnavalisten dat op de11devande11de de weg naar het MECC weet te vinden, ligt beduidend lager dan voorgaande jaren toen het evenement nog op het Vrijthof werd gehouden.

Al sinds de start van het evenement, om 11:11 uur, is de zaal voor meer dan de helft leeg. De organisatie, Sjeng Kraft Kompenei, laat weten dat er rond 15:00 uur zo'n 8000 bezoekers in het MECC waren.

Het aantal mensen werd tegen de avond meer, rond 17:30 uur zouden dit er volgens de organisatie rond de 10.000 zijn.

Vrijthof
Ter vergelijking: vorig jaar waren er tijdens de11devande11de op het Vrijthof bijna 14.000 bezoekers. Toen werd al rond het middaguur aangegeven dat het Vrijthof vol was. In de evenementenhal kunnen zo’n 16.000 mensen tegelijkertijd feest vieren, pakweg 2000 meer dan op het Vrijthof.

Binnenstad
Op het centraal station in Maastricht gaven verklede mensen in de loop van de ochtend al aan dat het in de treinen minder druk was dan voorgaande jaren. Ook in de binnenstad zelf loopt het tot nu toe niet storm met carnavalsvierders.

Rondom podium MECC (de11vande11de)
Foto: L1

Bussen
Omdat Arriva geen treinen laat rijden naar station Maastricht Randwyck, heeft de Sjeng Kraft Kompenei zelf bussen geregeld die van en naar het MECC rijden. Daar treden onder meer Big Benny, Lex Uiting, Beppie Kraft en de Janse Bagge Bend op.

Lees ook: Alaaf! Het carnavalsseizoen is begonnen

Donkerder en warmer
Lex Uiting had voorafgaand aan de MECC-editie wel nog vertrouwen in de indoor-editie van het eerste grote Maastrichtse carnavalsevenement van het seizoen. "Het is wat donkerder en warmer in het MECC. Ik denk dat het wel een mooi feestje kan worden", aldus Uiting.

Lees ook: Vrijthof is vol: er kunnen geen carnavalsvierders meer bij

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen