Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

De wens van Jan Smeets: The Who en Neil Young

Geplaatst opdonderdag 9 juni 2016 - 6:53

Hoewel Pinkpop 2016 nog moet beginnen, denkt Jan Smeets al na over de indeling van de komende edities.

De Pinkpop-baas maakt er geen geheim van: als het aan hem ligt, prijken veteranen The Who, Neil Young en Bob Dylan in de toekomst nog eens op zijn affiche.

Geen hoofdacts
Zij geven in oktober alle drie acte de présence op het eenmalige Amerikaanse festival Desert Trip. Of het trio ooit ook Pinkpop zal aandoen, valt echter te betwijfelen.
Concertorganisator Mojo ziet er namelijk geen hoofdacts in, aldus Smeets.

Subheadliner
Althans, niet op Pinkpop. "Als je artiesten van dit kaliber boekt, moeten ze één van je headliners vormen. Partner Mojo, die precies weet wat een bepaalde act aan mensen trekt, schaalt ze echter in als subheadliner. En voor die spot zijn ze weer te duur. Los van de prijs, willen dit soort acts vaak per se de afsluiter zijn. Anders komen ze gewoon niet."

Editie van 2017
Voor de editie van 2017 heeft de Pinkpop-baas Pearl Jam, Foo Fighters en Radiohead op het oog, zo liet hij weten aan De Limburger. Grote acts die blijkbaar wél genoeg publiek genereren op Megaland om de belangrijkste posities van het festival in te nemen.

Bekijk hier Pinkpop door de jaren heen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Foo Fighters eerste headliner Pinkpop 2015
Robbie Williams terug op Pinkpop
Pinkpop 2015 is 24 uur per dag op televisie
Recordhouder Anouk voor zesde keer naar Pinkpop
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen