Overslaan en naar de inhoud gaan

De week in tweets: Onno & Robbie, Robbie & Jan

Geplaatst opvrijdag 12 december 2014 - 16:43

De gifbeker was na de vorige week in tweets nog niet leeg voor Onno Hoes. Zeven dagen later is het doek inmiddels gevallen voor de burgemeester van Maastricht.

En dus togen de televisieploegen woensdagavond weer naar de Markt om verslag te doen van de volgende burgemeester die, met dank aan Robbie Hasselt, de stad vroegtijdig moest verlaten.

Ook op Twitter werd dat circus met veel belangstelling gevolgd, waarbij vooral de Maastrichtse gemeenteraad het moest ontgelden. "Wellicht hadden Maastrichtse wethouders niet achter, maar vóór Hoes moeten gaan staan", meent @sjtucheliezer. En ook @adewolff hekelt de collega's van Hoes. "Elke politicus die nu niet solidair is met Onno Hoes moet niet gek opkijken als 'ie morgen zelf aan de beurt is. #hoesgate".

Veel anderen houden het luchtiger, en een enkeling ziet nog wel brood in de val van Hoes. Een musical, oppert @MerijnAAA. En wie dat gaat produceren staat dan natuurlijk al vast. Maar ook een tv-serie is volgens @Tijmen1967 niet uitgesloten. "Het gonst van de geruchten in Hilversum: ene O. Hoes is bezig met een nieuwe detectiveserie, Flikker op Maastricht!"

Limburgs beroemdste cartoonist voelt niks voor een toneelstuk of tv-serie, maar gebruikt zijn gebruikelijke stijlmiddel om de gevallen burgervader op de hak te nemen. Als ezel, op schoot bij Sinterklaas of door middel van de laatste Maastrichtse vacature, voor @RLOppenheimer is Hoes een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Toch was #onnogate deze week niet de enige populaire Limburgse hashtag. #pp15 sprak afgelopen week een aardig woordje mee, zeker toen maandag de komst van Robbie Williams naar Landgraaf bekend werd gemaakt. Tot grote verrassing van velen, inclusief 3FM-dj @michielveenstra "Wow, die had ik niet aan zien komen: naast Foo Fighters en Muse staat Robbie Williams volgend jaar op Pinkpop! #PP15"

Al bleek niet iedereen even enthousiast. @ThibaultMeyus zit bijvoorbeeld niet echt te wachten op Williams getuige zijn tweet. "Jan Smeets: "Jaaa ik heb een headliner die RW niet heeft!" Nu begrijpen we waarom... #PP15 #RW15" En ook de dag van @CarlijnKosters is plotsklaps weer een beetje beter na het laatste Pinkpopnieuws. "Robbie Williams op Pinkpop. Plots vind ik het toch niet zo erg dat het een dag voor mijn tentamenweek valt. #PP15"

Onenigheid over Hoes en Williams dus, maar over één ding waren de twitteraars deze week opvallend eensgezind. Het verzet tegen de komst Brownies & Downies naar Roermond, zorgde enkel voor verontwaardigde reacties. Waarbij ook die inmiddels beruchte reclameslogan nog maar eens werd aangehaald door @jaccotoma "Kleingeestigheid in Limburg. Lees de laatste alinea en huil de rest van je zaterdag. #Limburg, je zal er maar wonen."

Volgende week weer een week in tweets. Suggesties? #1limburg

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

De week in tweets: Limburgse exportproducten
Pinkpop overweegt invoering vriendenpas
Pinkpop 2015 is 24 uur per dag op televisie
LIVE: Bekendmaking line-up Pinkpop 2015
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen