Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

De week in tweets: Limburgse exportproducten

Geplaatst opvrijdag 27 februari 2015 - 17:21

De laatste week van februari was ook meteen de laatste week van Mark Verheijen als Tweede Kamerlid voor de VVD.

Vrijdagochtend om 11:45 uur was het exit. Op het moment dat de VVD haar rapport over de declaratie-affaire publiceerde, maakte de gevallen kroonprins Mark Verheijen zijn afscheid bekend.

Wie betaalde dat feestje?
De val van de voormalige Venlose wonderboy kan natuurlijk niet onbesproken blijven in de week in tweets, al was het maar omdat uitgerekend een twitterbericht Verheijen deze week in de problemen bracht. Het Algemeen Dagblad deed woensdag een boekje open over Verheijens praktijken als gedeputeerde. Hij zou voor zijn VVD een verkiezingsfeest hebben geregeld op de Floriade. Gratis. En dat terwijl de noodlijdende tentoonstelling sterk afhankelijk was van dat soort inkomsten. Het AD betrapte Verheijen naar aanleiding van een tweet. Wie betaalde dat feestje? "De VVD", aldus Verheijen.

Jacht op een opvolger
Met het vertrek van Verheijen is de VVD ook een grote belofte in haar Tweede Kamerfractie kwijt. Omdat de Venlonaar zijn kamerlidmaatschap opzegt, komt ook zijn zetel vrij. En dus hebben de liberalen de jacht op een opvolger alvast ingezet, zo zag ook Oscar Keulen.

Pinkpop
Maar Mark Verheijen was niet het enige Limburgse exportproduct dat deze week het landelijke nieuws haalde. In de Amsterdamse poptempel Paradiso werd woensdag het programma van Pinkpop bekendgemaakt. De headliners werden al eerder onthuld. Voor twitterend Nederland bleef er met aankondigingen als Avicii en Anouk echter ruimschoots genoeg over om te bespreken. Of te bespotten, zo u wilt. Zo vroeg Jan Kooijman zich af of Pinkpop dit jaar, met acts als Pharell, The Script en Robbie Williams, niet een beetje een 'SkyRadio playlist' is.

Anouk
Ook zangeres Anouk werd aangekondigd. Zij staat voor de zesde keer op Pinkpop. En dat terwijl Jan Smeets nooit acts twee keer op Pinkpop wilde laten spelen, zo herinnerde Maarten Dekker zich.

Twee ton
Voor haar optreden in Landgraaf vangt de zangeres naar verluidt zo'n twee ton. "Pinkpop betaalde naar verluidt twee ton voor een uitgekauwde act die je op festivals prima kan overslaan. Jammer voor nieuw talent", deed Jan Geerling zijn beklag. "Anouk verdient €200.000 met haar Pinkpop optreden. Ben benieuwd wat Robbie Williams dan zal gaan verdienen", vraagt Laura Damen zich af.

De broer van
En er was nog een opvallende naam die aan het programma werd toegevoegd. De Vlaamse cabaretier Urbanus zal in juni ook zijn opwachting maken op Pinkpop. Urbanus. Jan Smeets. Zou dat? "Urbanus zou zo de broer van Jan Smeets kunnen zijn", grapte Michel Loeve.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
De week in tweets: Onno & Robbie, Robbie & Jan
Recordhouder Anouk voor zesde keer naar Pinkpop
LIVE: Bekendmaking line-up Pinkpop 2015
De week in tweets: Gezellig carnaval vieren
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen