Overslaan en naar de inhoud gaan

De week in tweets: Limburg staat stil bij aanslag in Parijs

Geplaatst opvrijdag 9 januari 2015 - 17:57

Ook op Twitter kunnen we er niet om heen: de aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo, waar woensdag twaalf mensen om het leven kwamen.

Op verschillende plaatsen in Limburg kwamen donderdag mensen bijeen.

Indrukwekkende tocht
Zo kwamen zo'n 600 tot 700 mensen naar De Markt in Maastricht om deel te nemen aan een tocht door de stad. 'Zeer indrukwekkende stille demonstratie door de straten van #Maastricht. #JeSuisCharlie', twitterde wethouder Gerdo van Grootheest. Nick Renooij deelde een foto van de mensen op De Markt vlak voor de tocht.

'De aanslag in Parijs, de doden en gewonden die er bij vielen: Geldrop-Mierlo voelt de klap mee. Als ik kon tekenen, dan tekende ik de vrede.' Dat twitterde Rianne Donders, de nieuwe burgemeester van Roermond. De huidige burgemeester, Peter Cammaert, hield een toespraak in het centrum van Roermond.

In Panningen kwamen tientallen bewoners bijeen in de SIF fabriek. De onderstaande tweet komt van Wilma Delissen, de burgemeester van Peel en Maas.

Ook Ruben L. Oppenheimer, cartoonist uit Maastricht, liet van zich horen:

Veel tweets dus over de herdenkingen in Limburg. Maar er was meer.

Nieuwjaarsreceptie?
Afgelopen maandag bleef het om 12:00 uur stil in Zuid-Limburg. De maandelijkse test van het luchtalarm ging twintig minuten te laat af. Pascal denkt wel te weten wat de oorzaak is: 'nieuwjaarsreceptie???', twitterde hij.

Oeps, foutje!
Het bleek loos alarm, twee medewerkers van de meldkamer van de brandweer Zuid-Limburg waren om het alarm te activeren. Rob van Hoorn grapt: 'hoop niet dat die organisatie op social media nu helemaal wordt afgebrand :-)'.

Ondertiteling?
Woensdag zond Argos TV-Medialogica een documentaire uit over Jos van Rey. 'Een ontluisterende en schokkende reportage gezien op #npo2 over Jos van Rey en Roermond.', concludeert Leo Lewin. Vele kijkers verbaasden zich over de ondertiteling van verschillende sprekers.

Chris Huiden verbaasde zich juist over de uitspraken van Henk van Beers: 'Bijzondere' uitspraken van ex-burgemeester Roermond over oa omgang met wob-verzoeken en schijn van belangenverstrengeling #argos'.

Volgende week weer een week in tweets. Suggesties? #1limburg

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

week in tweets 23 januarie dassen oomen cammaert
De week in tweets: CDA in de prijzen en geen water in Weert
De week in tweets: Wethouder Taxi en Van Rey over Hotmail
De week in tweets: maart roert zijn staart
De week in tweets: 'CHAOS IN ROERMOND'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen