Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

De week in tweets: de zonsverduistering die toch verscheen

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2015 - 18:47

Weer genoeg stof tot twitteren afgelopen week. Zo konden we op internet niet heen om de verkiezingen, de veelbesproken zonsverduistering en het debuut van Max Verstappen.

Voor de Formule 1-coureur begon de week niet zo goed. De reden? Een motorprobleem.

Toch maakte de jonge coureur indruk, vond sportjournaliste Barbara Barend:

Kalifaat-kinderen
De week begon niet veel vrolijker. Maandag brachten de Limburgse kranten het verhaal over ontvoerde kinderen uit Maastricht. Hun moeder vertrok met de twee naar Syrië. "Rillingen over de rug. Kinderen ontvoerd naar het kalifaat", reageert Hans van Leeuwen.

Helikoptercrash
Militair René Zeetsen uit Hout-Blerick verloor het leven bij een helikoptercrash in Mali. Tijdens een oefening stortte het toestel van hem en zijn collega Ernst Mollinger neer. Veel condoleances en medeleven online.

Limburg naar de stembus
Dan de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag. Limburg naar de stembus:

"Job done! Omdat de provincie een belangrijke rol speelt!", twitterde Henk Schroen. Ook Fon C. liet van zich horen: "Zelfs in de rij moeten staan voor ik kon gaan stemmen!" En de gemeente Echt-Susteren adviseerde: "Vandaag mag je niet één, maar twee keer stemmen. Maak er gebruik van!"

Wel of geen verduistering?
Vrijdag ging het op Twitter maar over één ding: de zonsverduistering. Zou de bewolking op tijd verdwijnen om de verduistering te kunnen zien? Op een aantal plekken in de provincie wel, zo bleek uit een heleboel foto's op Twitter.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

De week in Tweets 6-3-15
De week in tweets: Lente in Limburg? Niet voor FeestDJRuud
De week in tweets: De middelvinger van Jochem Myjer
Machtsvertoon bij de motorclub en op de rode loper
ANP
De week in tweets: Onno & Robbie, Robbie & Jan
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen