Overslaan en naar de inhoud gaan

De week in tweets: De middelvinger van Jochem Myjer

Geplaatst opvrijdag 17 april 2015 - 17:27

Een week van winnaars en verliezers. En dan was daar ook nog de middelvinger van Jochem Myjer. Hier is ie weer. De week in tweets.

Vier Eredivisie-wedstrijden, de ontruiming van het Maagdenhuis en de Britse zanger Sam Smith. Het waren de zes meest besproken onderwerpen op Twitter zaterdagavond, maar meteen daarna volgde Numidia.

Vroege exit
De 14-jarige Venlose nachtegaal die Limburg eindelijk weer eens aan een zege bij The Voice Kids moest helpen. Niet dus. Haar teamgenootje Joy was haar de baas en zorgde voor een vroege exit.

Tot woede van menig Twitteraar. En dus wordt er gezocht naar verklaringen:

De ophef valt echter niet overal goed. Na de zoveelste klagende Venlonaar is @husseinnb het bijvoorbeeld zat. "Venlo is in rep en roep omdat Numidia niet heeft gewonnen. Mensen, het is een kinderprogramma. Get over yourselfs."[sic]

De vinger van Jochem
Niet alleen voor Numidia, ook voor Max Verstappen ging het weekend niet zoals gehoopt. Tijdens de Grand Prix van China viel de coureur zondag uit met motorpech. En dus zullen nietsvermoedende Renaultrijders vreemd hebben opgekeken toen ze Jochem Myjer zondag tegenkwamen.

De kapotte auto van Verstappen, maar Renault kreeg van meer problemen de schuld.

Roda, zo moet het
Waar Verstappen en Numidia uiteindelijk met niet meer dan wat complimenten achterbleven, lieten de spelers van Roda JC vervolgens wel zien hoe het moet. Zonder trainer René Trost bleken de spelers ineens wel te kunnen voetballen en was een 7-0 zege het gevolg.

Een uitslag en prestatie die zelfs bij de fans de wenkbrauwen toch even deed fronsen.

Zonnige zuiden
En ook de Limburger was deze week winnaar. Want afgelopen week bleek maar weer eens dat in Limburg wonen een paar grote voordelen heeft. "Limburg heet niet voor niks het zonnige zuiden, lekker hoor", laat @settenhertek weten.

Daar waar in andere delen van het land een trui nog geen overbodige luxe was, maakte Limburg zich op voor de eerste zomerse dag van 2015. Of zoals @JanQuehenberger het minder subtiel verwoordt.

Nooit meer doen!
Mannen en vrouwen die het ook eventjes heet kregen, waren de agenten van het politiebureau in Heerlen. Die schrokken zich kapot toen iemand rond 14:00 uur het bureau binnenliep en een gevonden granaat afleverde. Reden voor de politie om met een kwinkslag te vragen dit toch vooral nooit meer te doen.

Geen burgemeester
De verliezer van de week was echter Benoit Wesley. Consul, ridder en ereburger van Maastricht, maar geen burgemeester. Wesley solliciteerde, werd afgeserveerd en was vervolgens boos, heel boos. En daar waar de zakenman ongetwijfeld op bijval had gerekend, was er op Twitter vooral hoon.

'Waarom hebben ze me niet gewoon uitgenodigd?', zo vroeg Wesley zich af, maar op medelijden van @harvandebekker hoeft de ridder niet te rekenen. "Tja, Benoit, dat vraagt iedere sollicitant zich af." En ook @liliancharp is duidelijk in haar commentaar.

Jermaine Jackson
Tot slot dan nog André Rieu. De violist is wekelijks mikpunt van spot dankzij zijn docusoap en deze week was er een gastoptreden van niemand minder dan Jermaine Jackson. De twee oudgedienden en hun 'stoffige muziek' zorgden er voor dat de Publieke Omroep er nog maar eens flink van langs kreeg. Vooral @ArjanHarlaar had er om 21:44 uur geen goed woord voor over. "Naast 2 goede films heeft de NPO, voor de balans, ook de bagger van Rieu met Jermaine Jackson. Tenenkrommend."

Al bleef hij wel opvallend lang kijken. Dat dan weer wel.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Week in beeld 7 feb
De week in beeld: André Rieu en gedoe rondom MVV-Roda
De week in quotes: Slobbertruien, executies en zelfmoord
De week in tweets: Valkenburgse loverboy en MVV-Roda
'Had mijn collega niet geschoten, dan had ik 't gedaan'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen