Overslaan en naar de inhoud gaan

De week in tweets: 'CHAOS IN ROERMOND'

Geplaatst opvrijdag 19 december 2014 - 18:04

In Roermond worden de laatste asbestdeeltjes bijeengeraapt. Want wat op dinsdagavond begon als een loods vol brandende boten, eindigde in dagen van ellende voor de Roerstad.

En dus verplaatste het landelijke mediacircus zich van Maastricht naar Roermond, om aldaar verslag te doen van verwarring, mannen in witte pakken en vooral heel veel verwarring. Of zoals @vickymcmek het zegt: "CHAOS IN ROERMOND, IK HERHAAL: CHAOS IN ROERMOND"

Stadje
De aandacht voor het asbestdrama bleef niet beperkt tot binnen de landsgrenzen. "In Roermond herrscht zur Zeit Chaos", wisten ze inmiddels ook bij de Aachener Zeitung. En volgens het Vlaamse @VTMNieuws ging het om het Nederlandse 'stadje' Roermond.

We do asbest as we can
Het opruimen van alle asbestrommel duurde een aantal dagen. Op Twitter vermaakte men zich ondertussen met ietwat belegen woordgrapjes. In een vluchtige inventarisatie kwamen wij tegen: 'We do asbest as we can' en 'Oost west, asbest.'

Winkels dicht
De grapjes op Twitter doen niets af aan de bittere ernst in Roermond. De winkeliers in het centrum van de stad moesten van de burgemeester dicht tot alles schoongemaakt was. En dat met de feestdagen voor de deur. Voor veel ondernemers een drama, weet ook @TrixVertogen: "Dat is pas crisis, als je winkel dicht moet."

Kommer en kwel
Is het dan alleen kommer en kwel in Roermond dezer dagen? Nee, beslist niet. Een enkele twitteraar ziet ook voordelen in het asbestdrama. "Ontsnapt uit ground zero Roermond", twittert @Michonnet "De auto is prima gewassen!"

Genoeg Roermond gezien
Inmiddels, vrijdagavond, keert de rust weer terug in Roermond. En dus verdwijnt ook de publiciteit. Een van de journalisten die afreisde naar het zuiden was RTL-sterverslaggever @Geertg78: "Niet lullig bedoeld, maar ik heb voor de komende paar maanden even genoeg #Roermond gezien."

Volgende week weer een week in tweets. Suggesties? #1limburg

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Week in Tweets 9 jan
De week in tweets: Limburg staat stil bij aanslag in Parijs
De week in tweets: Robbie Hasselt als Judas in The Passion?
ANP
De week in tweets: Onno & Robbie, Robbie & Jan
De week in tweets: het rijdt niet
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen