Overslaan en naar de inhoud gaan

De week in beeld: mooi weer, in mineur

Geplaatst opzaterdag 7 maart 2015 - 17:21

Het is maart, en dat zullen we weten ook. Na een winter vol sneeuw, ijs en hagel werd Limburg deze week eindelijk getrakteerd op een voorjaarszonnetje.

Zo'n zonnetje, hoe pril ook, stemt natuurlijk vrolijk en is goed voor mooie plaatjes. Zoals hier in Baarlo, waar de krokussen al vol in bloei staan.

Krokussen in bloei in Baarlo. De lente is begonnen. (2015)
Foto: MGL/Laurens Eggen

Erop uit met de kettingzaag
En wat doe je dan, als de temperatuur buiten weer wat aangenamer wordt? Met een glaasje op het terras misschien? Niet als het aan Roel van Wijlick uit Venlo ligt. Die trok er deze week op uit met zijn kettingzaag. De kunstenaar brengt met het ronkende gevaarte oude sprookjesfiguren weer tot leven. In het Rimburgerbos (Landgraaf) lag van 1932 tot 1934 namelijk een openluchttheater. De creatie in beeld herinnert aan een van de eerste voorstellingen die er gespeeld werd: De heks van Brunssummerheide.

Kettingzaagkunstenaar Roel van Wijlick werkt aan een kunstwerk in het Rimburgerbos in Landgraaf
Foto: Luc Lodder

Terras
In grote delen van Limburg werden de terrasstoelen weer van zolder gehaald en afgestoft. Zo ook in de provinciehoofdstad: we kunnen weer.

MVV
En niet alleen het zonnetje zorgde in Maastricht voor vrolijkheid. Ook MVV hielp een handje mee: vrijdagavond werd de derby van buurman Fortuna Sittard met 0-3 gewonnen. Tijd voor feestje, dacht doelpuntenmaker Jordy Croux.

MVV'er Jordy Croux viert een feestje na de 0-3 zege op Fortuna.
Foto: MGL/Ermindo Armino

Diepe mineur
Waar de week mooi eindigde, met zonnige plaatjes en volle terrassen, begon maart in diepe mineur. De tragische gebeurtenis in Heerlen, waar de zevenjarige Papillon dood werd gevonden, overschaduwde een groot deel van de week het nieuws.

Het stoffelijk overschot van de 7-jarige jongen wordt uit de woning aan de Zeswegenlaan gehaald.
Foto: ANP/Marcel van Hoorn
Kinderen herdenken de overleden Papillon en leggen knuffels neer.
Foto: Arnaud Nilwik

Stilstaan
Enkele buurtbewoners organiseerden spontaan een stille tocht. Een kleine duizend mensen stond stil bij zijn trieste dood. In plaats van lopen, werd het staan. Stilstaan en met zijn allen een minuut indrukwekkend stil zijn. Daarna was er lawaai, omdat Papillon een levenslustige jongen was. En er werden ballonnen losgelaten.

Verdriet tijdens de stille tocht voor de zevenjarige Papillon.
Foto: Arnaud Nilwik
Foto: Arnaud Nilwik

Gebruik je de app? Bekijk de foto's van 'De week in beeld' bovenaan in de mediabox.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Week in beeld 7 feb
De week in beeld: André Rieu en gedoe rondom MVV-Roda
De week in beeld: Denk, Door en declaraties
De week in beeld: de bijzondere uitvaart van René Zeetsen
De week in Tweets 6-3-15
De week in tweets: Lente in Limburg? Niet voor FeestDJRuud
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen