Overslaan en naar de inhoud gaan

De week in beeld: Denk, Door en declaraties

Geplaatst opzaterdag 14 februari 2015 - 13:28

Vals declareren, een nieuwe sticker op de Limburgse bussen en treinen, commotie over een nep-politiepak en weer een autobrand in Maasniel. Er was genoeg te zien in de week voorafgaand aan de drie dolle dagen.

Gebruik je de app? Bekijk de foto's van 'De week in beeld' bovenaan in de mediabox.

Zoek de verschillen
Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk uit Roermond presenteert samen met collega Tunahan Kuzu trots een nieuwe partij: Denk. De GGZ in Friesland is minder enthousiast over het plan van de voormalig PvdA'ers. Zij zijn niet gelukkig met de naam en het logo. De instelling dreigt met juridische stappen. Zoek de verschillen: links het logo van de instelling uit Friesland en rechts het ontwerp van de nieuwe partij.

Foto: GGZ Friesland

DOOR
Deze week zijn nog meer nieuwe merknamen gepresenteerd. Zo neemt NS-dochter Abellio vanaf 2016 het openbaar vervoer verzorgen in onze provincie. Het bedrijf neemt de taken over van de huidige vervoerder Veolia. Volgens de vervoerder van nu is de aanbesteding niet eerlijk verlopen. Er zou volgens Veolia sprake zijn van machtsmisbruik door de NS. Wat komt er dan op treinen en bussen te staan? Geen NS, geen Abellio, maar DOOR. Oordeelt u zelf:

Abellio zou in Limburg gaan rijden onder de naam 'DOOR'. Dat gaat nu dus niet DOOR.
Foto: DOOR/Abellio

'Graailimbo' Verheijen
Of VVD'er Mark Verheijen uit Venlo mag 'DOORgaan' als politicus is onbekend. De politicus heeft zijn tijd als gedeputeerde in Limburg onterechte declaraties ingediend en ontvangen, onthult NRC Handelsblad. Zijn partij stelt een intern onderzoek in. Satirisch weblog Geenstijl houdt dagelijks bij of de 'graailimbo' al verdwenen is van het politieke strijdtoneel.

ANP
Positie Mark Verheijen onder druk na valse declaraties.
Foto: ANP, Martijn Beekman

Politiepakken
In de week voorafgaand aan carnaval is er ook genoeg te doen over polsbandjes, zittingen, optochten en nep-politiepakken. Een bedrijf uit Sevenum is per direct gestopt met het maken van namaak-uniformen. De politie raadt carnavalsvierders af om een politiepak te dragen. Het dragen daarvan is niet strafbaar, maar wie zich voordoet als agent kan wel worden beboet.

Nep-politiepak uit carnavalshandel gehaald.
Foto: L1

Klopjacht
Aanleiding voor de waarschuwing is een woningverval door een nepagent in Velden. De politie opent een klopjacht en krijgt daarbij zelfs hulp van onze oosterburen.

Dorst
Er is deze week ook ruimte voor een muzikale noot. Rowwen Hèze brengt de toevallig ontstane carnavalshit 'Van drinken krijg je dorst' uit. De band uit America maakte het nummer voor de ochtendshow van Giel Beelen.

YouTube

Autobrand
Het Roermondse stadsdeel Maasniel wordt een paar dagen voor carnaval wederom geteisterd door een autobrand. Daar gingen dit jaar al vijf auto's in vlammen op. Ook in Weert brandt een voertuig volledig uit.

Roermond Maasniel Auto Brand
Foto: Track '88

Krokodil
Een krokodil in een kelder in Heerlen sluit De Week in beeld. De politie treft op twee adressen een verzameling krokodillen en slangen aan. Één krokodil had al het loodje gelegd.

Foto: Dierenpolitie Limburg
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Week in tweets: Mark Verheijen en de eerlijke krantenjongen
Drie vervoerders strijden om Limburgs openbaar vervoer
Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
Actie tegen autobranden in Maasniel
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen