Overslaan en naar de inhoud gaan

De week in beeld: Denk, Door en declaraties

Geplaatst opzaterdag 14 februari 2015 - 13:28

Vals declareren, een nieuwe sticker op de Limburgse bussen en treinen, commotie over een nep-politiepak en weer een autobrand in Maasniel. Er was genoeg te zien in de week voorafgaand aan de drie dolle dagen.

Gebruik je de app? Bekijk de foto's van 'De week in beeld' bovenaan in de mediabox.

Zoek de verschillen
Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk uit Roermond presenteert samen met collega Tunahan Kuzu trots een nieuwe partij: Denk. De GGZ in Friesland is minder enthousiast over het plan van de voormalig PvdA'ers. Zij zijn niet gelukkig met de naam en het logo. De instelling dreigt met juridische stappen. Zoek de verschillen: links het logo van de instelling uit Friesland en rechts het ontwerp van de nieuwe partij.

Foto: GGZ Friesland

DOOR
Deze week zijn nog meer nieuwe merknamen gepresenteerd. Zo neemt NS-dochter Abellio vanaf 2016 het openbaar vervoer verzorgen in onze provincie. Het bedrijf neemt de taken over van de huidige vervoerder Veolia. Volgens de vervoerder van nu is de aanbesteding niet eerlijk verlopen. Er zou volgens Veolia sprake zijn van machtsmisbruik door de NS. Wat komt er dan op treinen en bussen te staan? Geen NS, geen Abellio, maar DOOR. Oordeelt u zelf:

Abellio zou in Limburg gaan rijden onder de naam 'DOOR'. Dat gaat nu dus niet DOOR.
Foto: DOOR/Abellio

'Graailimbo' Verheijen
Of VVD'er Mark Verheijen uit Venlo mag 'DOORgaan' als politicus is onbekend. De politicus heeft zijn tijd als gedeputeerde in Limburg onterechte declaraties ingediend en ontvangen, onthult NRC Handelsblad. Zijn partij stelt een intern onderzoek in. Satirisch weblog Geenstijl houdt dagelijks bij of de 'graailimbo' al verdwenen is van het politieke strijdtoneel.

ANP
Positie Mark Verheijen onder druk na valse declaraties.
Foto: ANP, Martijn Beekman

Politiepakken
In de week voorafgaand aan carnaval is er ook genoeg te doen over polsbandjes, zittingen, optochten en nep-politiepakken. Een bedrijf uit Sevenum is per direct gestopt met het maken van namaak-uniformen. De politie raadt carnavalsvierders af om een politiepak te dragen. Het dragen daarvan is niet strafbaar, maar wie zich voordoet als agent kan wel worden beboet.

Nep-politiepak uit carnavalshandel gehaald.
Foto: L1

Klopjacht
Aanleiding voor de waarschuwing is een woningverval door een nepagent in Velden. De politie opent een klopjacht en krijgt daarbij zelfs hulp van onze oosterburen.

Dorst
Er is deze week ook ruimte voor een muzikale noot. Rowwen Hèze brengt de toevallig ontstane carnavalshit 'Van drinken krijg je dorst' uit. De band uit America maakte het nummer voor de ochtendshow van Giel Beelen.

YouTube

Autobrand
Het Roermondse stadsdeel Maasniel wordt een paar dagen voor carnaval wederom geteisterd door een autobrand. Daar gingen dit jaar al vijf auto's in vlammen op. Ook in Weert brandt een voertuig volledig uit.

Roermond Maasniel Auto Brand
Foto: Track '88

Krokodil
Een krokodil in een kelder in Heerlen sluit De Week in beeld. De politie treft op twee adressen een verzameling krokodillen en slangen aan. Één krokodil had al het loodje gelegd.

Foto: Dierenpolitie Limburg
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Week in tweets: Mark Verheijen en de eerlijke krantenjongen
Drie vervoerders strijden om Limburgs openbaar vervoer
Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
Actie tegen autobranden in Maasniel
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen