Overslaan en naar de inhoud gaan

De week in beeld: De loverboy, afscheid Ricksen en sneeuw

Geplaatst opzaterdag 31 januari 2015 - 12:00

De laatste week van januari stond in het teken van de loverboy-zaak in Valkenburg. Ook zorgde sneeuw voor een witte wereld en gladde wegen.

Justitie maakte zaterdag bekend dat ze tientallen mannen aan de hand van gebruikte condooms op gaat sporen. Deze mannen zouden seks hebben gehad met een 16-jarig meisje in hotel Botterweck in Valkenburg.

In hotel Botterweck in Valkenburg hebben tientallen mannen seks gehad met een 16-jarig meisje.
Foto: MGL/Arnaud Nilwik

Privé-detective Ben Zuidema hielp de ouders van het meisje bij de zoektocht naar hun dochter. De vader vertelde hem dat zijn 16-jarige dochter in handen was van een loverboy. Zuidema traceerde het meisje waarna de zaak aan het rollen kwam.

Privé-detective Ben Zuidema vond 16-jarig meisje in Valkenburg.
Video: L1

Een verslaggever van de Telegraaf probeerde verhaal te halen bij hotel Botterweck. Maar het personeel van het hotel zat niet te wachten op een bezoekje van hem. De verslaggever werd hardhandig naar buiten gewerkt. Een medewerker van het hotel wilde hem op straat nog te lijf gaan, maar hij werd door een vrouw tegengehouden.

Een verslaggever van de Telegraaf werd hardhandig uit het hotel gezet nadat hij verhaal had willen halen.
Foto: Telegraaf TV

De Telegraaf plaatste beelden van dit incident op Twitter.

In Glasgow werd zondag in een volgepakt Ibrox een emotioneel eerbetoon aan de ernstig ziekte Fernando Ricksen gehouden. Ruim 41.000 toeschouwers woonden de erewedstrijd live bij.

Een team van oud-Rangers-spelers (met onder andere Arthur Numan en Ronald de Boer) nam het op tegen de Fernando Ricksen All Stars (met onder andere Teddy Sheringham, Ronald waterreus en Fernando's broer Pedro).

De twaalfvoudig international kon zijn tranen niet bedwingen.

Fernando Ricksen wordt na zijn erewedstrijd door oud-collega's over het veld gedragen.
Foto: Janko Knops

Tijdens de wedstrijd viel Ricksen achterover toen Ronald de Boer hem een bal aanspeelde. Hoewel hij niks aan de valpartij overhield, schrok de oud-Fortunees zich naar eigen zeggen kapot. Hij besefte zich eens te meer dan hij zich rustig moet houden.

L1

De tiende carnavalsposter werd dinsdag bekendgemaakt. Wijnand Thönissen uit Ool heeft de poster dit jaar gemaakt. CDA-gedeputeerde Ger Koopmans onthulde de carnavalsposter. Er zijn 100.000 exemplaren gedrukt.

Kunstenaar Wijnand Thönissen ontwierp de carnavalsposter voor 2015.

Sneeuw zorgde vrijdag voor witte landschappen en gladde wegen. Het verkeer kampte tijdens de ochtendspits vooral in Zuid-Limburg met grote problemen.

Door de gladheid kwam een vrachtwagen op de Kruisberg stil te staan. Daardoor liep het verkeer op de A2 vast in ruim 20 kilometer file. Ook op de A76 en de A79 had het verkeer last van flinke sneeuwval en gladheid.

Het verkeer kampte vrijdag tijdens de ochtendspits met grote problemen door sneeuwval en gladheid.
Foto: Fer Traugott

Automobilisten konden op de meeste wegen in het zuiden van de provincie niet harder dan stapvoets rijden. Volgens Rijkswaterstaat waren de wegen glad, omdat het gestrooide zout nog niet voldoende ingereden was.

Fer Traugott

Gebruik je de app? Bekijk de foto's en video's van 'De week in beeld' bovenaan in de mediabox.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

De week in tweets: gebruikte condooms en sneeuw
De week in tweets: Valkenburgse loverboy en MVV-Roda
Niet 50, maar 80 mannen hadden seks met 16-jarig meisje
Seksschandaal Valkenburg: mannen melden zich bij advocaat
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen