Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

De week in beeld: chaos op Limburgse wegen

Geplaatst opzaterdag 17 januari 2015 - 12:09

In de derde week van januari was het een totale chaos op de Limburgse wegen. Op het water was het niet veel beter gesteld. Voor de vierde keer in drie maanden ging een jachthaven in vlammen op.

De ellende op de Limburgse wegen begon woensdagochtend rond 06:30 uur.

Zeep op A2
Een vrachtwagen reed dwars door de vangrails op de A2 bij Echt. De snelweg lag bezaaid met de verloren lading zeep. De A2 werd in beide richtingen uren afgesloten waardoor een verkeersinfarct onstond op het Limburgs wegennetwerk.

Woensdag: chaos op de A2 bij Echt
Foto: ANP/Persbureau GinoPress

Zoutzuur op A73
Net na het middaguur was het weer raak. Dit keer op de A73. Een vrachwagen botste achterop een tankauto die zoutzuur vervoerde. Bij het ongeval spoot de gevaarlijke stof uit de beschadigde tank waarbij veel rook vrij kwam. Het luchtalarm in de regio Roermond ging af. Bewoners in de wijk Merum moesten ramen en deuren gesloten houden. Nadat de A2 al deels eruit lag werd ook de A73, ter hoogte van Linne, in beide richtingen afgesloten.

Foto: Martin Mulder

Nog een ongeval op A73
Woensdagavond rond 19:15 uur was voor de derde keer die dag een vrachtwagen betrokken bij een ongeval. Een tankwagen knalde achterop een file op de A73 waarbij de chauffeur ernstig gewond raakte. De opruimwerkzaamheden duurden de hele nacht. Pas vrijdag waren de verkeersperikelen voorbij.

Foto: Fer Traugott

Weer een jachthaven in brand
Nadat er eerder jachthavens in Roermond, Herten en Ohé en Laak in vlammen opgingen, stond donderdagochtend jachthaven Comfortparc aan de Waage Naak in Wessem in lichterlaaie. De brand brak rond 04:40 uur uit. De politie onderzoekt of er verband is tussen de vier branden.

Er was in 2014 en 2015 brand in vier jachthavens, zoals hier in Wessem.
Foto: Fer Traugott

Gebruik je de app? Bekijk de foto's van 'week in beeld' bovenaan in de mediabox.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Trouwen met de operatieassistente
De week in tweets: het rijdt niet
Achter de rookwolken schijnt de zon
SSSSST... HIER RIJPEN KERSEN!
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen